Geen coronabesmettingen bij Fieldlab-wedstrijd Almere

11 maart 2021 – Tijdens de zogeheten Fieldlab-wedstrijd tussen Almere City en SC Cambuur is volgens Fieldlab niemand besmet geraakt met corona. De topper in de Keuken Kampioen Divisie werd met (een beperkt aantal) toeschouwers gespeeld, als onderdeel van een onderzoek naar hoe er in tijden van corona veilig evenementen kunnen worden georganiseerd. Er kwamen 1351 supporters op de wedstrijd af.

Geen coronabesmettingen bij Fieldlab-wedstrijd Almere

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Nadat bezoekers voor binnenkomst in het stadion al werden getest, was de bedoeling dat zij zich vijf dagen na de wedstrijd opnieuw zouden laten testen. 82% deed dat ook, waarvan één persoon positief testte. Uit bron- en contactonderzoek bleek echter dat deze persoon niet tijdens de wedstrijd, maar in de privéomgeving besmet was geraakt.

De wedstrijd tussen Almere City en Cambuur was een van de testevenementen die onderdeel waren van het onderzoek van Fieldlab. Ook het duel tussen NEC en De Graafschap werd om die reden met publiek gespeeld. Bij die wedstrijd is mogelijk één persoon besmet, al is niet duidelijk of dat ook daadwerkelijk in het stadion gebeurd is. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd