Shakhtar geeft met verlies in Rome gek Europees seizoen vervolg

11 maart 2021, 22:56

AS Roma staat met anderhalf been in de kwartfinale van de Europa League. De ploeg van Paulo Fonseca won donderdagavond enigszins geflatteerd met liefst 3-0 van Shakhtar Donetsk, dat daarmee een vervolg geeft aan het toch al bizarre Europese seizoen tot dusver. 

Wie het Europese seizoen van Shakhtar Donetsk terugkijkt, zal de cijfers vermoedelijk niet geloven. Met een door corona uitgeputte selectie werd Real Madrid verslagen in Madrid (2-3) en in de poule eindigde het boven de in Italië op de titel afstevenend Internazionale. Dat was dan weer niet vanwege de duels met Borussia Mönchengladbach, dat over twee wedstrijden met 10-0 (!) won van de Oekraïners.

Omdat in de Europa League vervolgens Tel Aviv werd verslagen, stond de ploeg donderdagavond tegenover het AS Roma van basisspeler Rick Karsdorp. Hoewel de Italianen in het eerste uur niet eens de betere partij waren en het de in bloedvorm verkerende Henrikh Mkhitaryan was kwijtgeraakt met een hamstringblessure, stond het wel op voorsprong. Een fraaie pass van Perdro werd in het eerste bedrijf heerlijk afgewerkt door Lorenzo Pellegrini.

Hoewel de bezoekers aan de beterende hand waren, sloeg AS Roma in het laatste kwartier nog tweemaal toe. Eerst was het invaller Stephan El Shaarawy die even na een misser van Borja Mayoral de score verdubbelde (al claimden de bezoekers een overtreding) en vervolgens werkte Gianluca Mancini uit een corner nog zelfs de derde goal binnen voor de Romeinen. De op scherp staande Karsdorp probeerde in de slotfase nog een gele kaart te pakken, maar die kreeg hij niet en zal dus de return in Oekraïne van de partij kunnen zijn. Gezien het bizarre Europese seizoen van Shakhtar is dat misschien maar verstandig ook.

Overige uitslag:

Granada – Molde 2-0

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen