Transferweekje: Senesi, Drommel, Okoye, Barça, Orejuela en CR7

13 maart 2021, 12:00

De transfermarkten in Europa zijn gesloten. Dat betekent niet dat er geen geruchten meer waren over mogelijke (zomer)transfers. De markt begint alweer op gang te komen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Senesi kan naar Italië

Marcos Senesi staat op de verlanglijst van diverse Italiaanse topclubs. De Argentijnse verdediger wordt nadrukkelijk gevolgd door Napoli, zo gaf zaakwaarnemer Stefano Antonelli aan in gesprek met Radio Marte. Niet alleen de club van Dries Mertens hoopt zich komende zomer te versterken met de linkspoot. Ook topclubs AC Milan en Internazionale volgen de verrichtingen van de verdediger op de voet. Afgelopen donderdag wist Tuttosport al te melden dat Senesi voor twintig miljoen euro op te pikken is. Napoli zou bereid zijn dat bedrag voor hem neer te tellen. Dat is goed nieuws voor Feyenoord, dat Senesi moet verkopen om te ontsnappen aan de financiële problemen. 

{image[344331][right-half][]}Interesse in Okoye

Goede keepers: in Utrecht, Emmen, Zwolle en Tilburg kunnen ze er dit seizoen over meepraten dat het moeilijk is om die te vinden. Sparta Rotterdam haalde Maduka Okoye deze zomer transfervrij op bij Eintracht Frankfurt en nadat Benjamin van Leer tegenviel, kreeg het talent een kans van Henk Fraser. En terecht: de Duitser maakt een geweldige indruk, met een formidabele redding tegen VVV-Venlo eerder deze midweek. Volgens RTV Rijnmond heeft hij zich in de belangstelling van Ajax gekeept, al werd dat een dag later door Sparta's technisch directeur Henk van Stee ontkend tegenover Voetbal International. Als hij zich zo doorontwikkelt, dan blijft de interesse in elk geval niet uit. 

Ook Ramos hoopt op komst Messi

Grote kans dat er deze week rond Barcelona flink is gescholden op Sergio Ramos. De ervaren verdediger van Real Madrid gaf met een glimlach op zijn Twitch-account aan dolgraag Lionel Messi te verwelkomen bij Real Madrid, de aartsrivaal van FC Barcelona. "Ik zou hem dan de eerste weken mijn huis ter beschikking stellen. Leo heeft ons veel pijn gedaan in zijn beste jaren. Het zou dus goed zijn om niet tegen hem te hoeven spelen." Messi beschikt over een aflopend contract en heeft de clubs voor het uitkiezen. Naast een stap naar Paris Saint-Germain of Manchester City is ook een langer verblijf bij FC Barcelona nog altijd een optie. En de gang naar Real Madrid was niet bepaald realistisch, zo moest Ramos uiteindelijk ook erkennen. El Mundo Deportivo schreef Jorge Messi, de vader, maandag naar FC Barcelona praat om het contract van de Argentijn eens door te nemen. In Frankrijk weten ze echter zeker dat PSG de financiën op orde heeft voor Messi: de soap zal nog even duren. 

{image[344527][left-half][]}Pikt Barça Agüero gratis op?

Ronald Koeman heeft bij het bestuur van FC Barcelona verzocht op zoek te gaan naar een nieuwe centrumspits. Na het vertrek van Luis Suárez naar Atlético Madrid heeft de club geen waardige vervanger gehaald. Koeman weet echter dat zijn werkgever met een lege portemonnee moet gaan speuren naar een nieuwe aanvaller. Marca wist deze week te melden dat het de transfervrije Sergio Kun Agüero (32) op het oog heeft. Het contract van de Argentijnse spits bij Manchester City loopt komende zomer af én de Argentijn is ook nog eens een goede vriend van Messi. Of tovert de nieuwe president Joan Laporta ineens Erling Haaland uit de hoge hoed? Waarschijnlijk lijkt het gezien de financiële wanorde niet, maar Laporta hoopt te kunnen stunten met de komst van het Noorse fenomeen.

Orejuela maakt transfer in Brazilië

Luis Orejuela heeft een nieuwe club gevonden. De rechtsback uit Colombia verruilt het Braziliaanse Cruzeiro voor Sao Paulo, waar hij een contract heeft ondertekend tot en met 2025. In Brazilië maakt de back wél indruk en dat is een flink contrast met de jaren van Orejuela in Amsterdam. In 2017 kwam hij voor miljoenen naar Ajax, maar hij kon de verwachtingen nooit waarmaken. De verdediger kwam vooral uit voor Jong Ajax, waardoor hij na twee jaar alweer terugkeerde naar Zuid-Amerika. In Brazilië mocht hij al twee prijzen toevoegen aan zijn palmares en staat nu weer voor een transfer. Was de concurrentie met Sergino Dest, Noussair Mazraoui en Joël Veltman in zijn jaren misschien te groot?

{image[346594][right-half][]}Keert Ronaldo terug in het Koninkrijk?

Na de dramatische uitschakeling van Juventus in de Champions League lijkt de Turijnse topclub drastisch in te gaan grijpen. Kop van jut is Cristiano Ronaldo. De superster werd naar Juve werd gehaald om de Champions League te veroveren, maar voor de derde keer op rij werd de Italiaanse grootmacht vroegtijdig uit het toernooi geknikkerd. Na de blamerende nederlaag tegen FC Porto wil Juventus de Portugees in de verkoop doen. Volgens La Gazzetta dello Sport is CR7 voor slechts 29 miljoen euro op te pikken. Real Madrid houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Marca wist zelfs te melden dat zaakwaarnemer Jorge Mendes al sprak met de club waar Ronaldo zijn meest glorieuze jaren in zijn loopbaan beleefde. Komt er een rentree?

Drommel naar PSV

De transfer van Joël Drommel naar PSV is vrijwel zeker in kannen en kruiken: de doelman heeft afgelopen week een persoonlijk akkoord bereikt met de Eindhovenaren. Beide clubs hebben nog wel wat hordes te nemen en te onderhandelen, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Afgelopen week kwam de overgang in een stroomversnelling en er is geen weg meer terug. Wel is de vraag wat er met Yvon Mvogo gaat gebeuren: blijft als hij concurrent of krijgt Drommel het vertrouwen? De officiële aankondiging van de transfer, waar zo'n 3,5 miljoen euro mee gemoeid is, laat overigens vermoedelijk nog wel even op zich wachten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen