Ten Hag kwaad na kritiek op Álvarez: "Dan heb je geen respect"

12 maart 2021, 09:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag was na afloop van de met 3-0 gewonnen wedstrijd van Young Boys in de Europa League lovend over Edson Álvarez. De Mexicaan speelde een ijzersterke wedstrijd en rekende daarmee andermaal af met de harde kritiek die de media de laatste maanden op hem afvuurden. Ook na de gewonnen wedstrijd tegen de Zwitsers moest Ten Hag zijn Ajax-middenvelder verdedigen.

Voorafgaand aan de wedstrijd moest Ten Hag zijn keuze voor Álvarez verdedigen in gesprek met ESPN, dat vraagtekens plaatste bij de basisplaats van de Mexicaan. Het leidde na afloop tot woede bij Ten Hag. "Hij maakt een mooie ontwikkeling door en zijn zelfvertrouwen neemt toe", zei de coach op de persconferentie. "Hij is heel belangrijk. Voor de wedstrijd kreeg ik kritische vragen. Of zo'n speler wel op het veld hoort. Dan denk ik: dan heb je geen enkel respect." 

"Dan zie ik hem de eerste bal van de wedstrijd meteen diep spelen en denk ik: experts, kijk even mee", vervolgt Ten Hag, die dit seizoen regelmatig het vertrouwen geeft aan de middenvelder. Álvarez werd gehaald als vervanger van Matthijs de Ligt, maar had afgelopen seizoen aanpassingstijd nodig. Ook dit seizoen begon hij wisselvallig en verloor hij zijn basisplaats na de terugkeer van Davy Klaassen, maar inmiddels is de Mexicaan vaste basisspeler.

Overigens werd Álvarez dus gehaald voor het centrum, maar daar heeft hij sinds zijn komst nog nauwelijks gespeeld. In het hart van de defensie geeft Ten Hag de voorkeur aan Jurriën Timber, die daarmee Perr Schuurs uit de basis houdt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen