Gakpo op de weg terug bij PSV, geen Thomas in topper

12 maart 2021, 12:50   Bijgewerkt: 12 maart 2021, 13:09

PSV hoopt Cody Gakpo komende zondag weer te verwelkomen in de spelersselectie. De 21-jarige aanvaller staat al een paar weken aan de kant met een enkelblessure, maar lijkt langzaam toe te werken naar zijn rentree. Tegen Feyenoord is de buitenspeler mogelijk alweer van de partij. Voor Ryan Thomas komt de wedstrijd te vroeg. Hij kampt met enkelklachten.

Dat bevestigt Roger Schmidt op de persconferentie in aanloop naar de topper. Gakpo is inmiddels pijnvrij en traint weer mee met de groep. Zaterdag hakt PSV de knoop door of Gakpo terugkeert in de wedstrijdselectie voor de clash met de Rotterdammers. Schmidt is positief over zijn kansen voor de topper, maar houdt volgens het Eindhovens Dagblad nog een slag om de arm.

Gakpo raakte op 16 januari geblesseerd tijdens het met 3-5 gewonnen uitduel met Sparta. De aanvaller moest zich al voor rust laten wisselen en staat sindsdien aan de kant. Voor PSV was zijn afwezigheid een groot gemis. In de Eredivisie was hij voor zijn kwetsuur vijf keer trefzeker en bereidde hij twee goals voor. Gakpo groeide onder Schmidt uit tot vaste basisspeler.

De Duitse trainer zag zijn nachtmerrie werkelijkheid worden nadat bekend werd dat Bas Nijhuis is aangesteld voor de topper van komende zondag. Na het duel met Sparta uitte Schmidt zijn onvrede over de leidsman, wat hem een schorsing opleverde. Tijdens het persmoment geeft Schmidt aan er geen aandacht aan te willen besteden. "Misschien heb ik zelf wel iets te veel gezegd over scheidsrechters in dit seizoen. Ik focus me op mijn ploeg en de wedstrijd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen