Noodlijdend ADO hoeft niet op steun van gemeente te rekenen

12 maart 2021, 13:18

ADO Den Haag hoeft niet op hulp van de regionale overheid te rekenen als het in financiële problemen komt de komende tijd. De Chinezen schijnen op de achtergrond niet meer te voldoen aan de betalingsverplichtingen, maar de gemeente Den Haag zal normaliter niet bijspringen.

"Nu niet en ook in de zeer nabije toekomst niet", zegt sportwethouder Hilbert Bredemeijer tegenover het Algemeen Dagblad over steun vanuit de gemeente voor het noodlijdende ADO Den Haag. De gemeente geeft aan dat het eigenaar van het stadion is en het van het grasveldje in de buurt, maar daar blijft het voorlopig bij.

Hart voor Den Haag-voorman Richard de Mos roept op om ADO Den Haag wel te blijven steunen vanuit de gemeente. "De sportwethouder moet met grote spoed mogelijke investeerders bij elkaar brengen om ADO Den Haag terug te kopen van de Chinese eigenaar", doet hij een opmerkelijke oproep.

Lees ook: 'Onrust in Den Haag: Chinese geldkraan stroomt niet meer'

Vooralsnog lijkt het te blijven bij de eerdere steun vanuit de overheid, dat al zo'n vijftig miljoen euro in de club stak de laatste jaren. 'Bovendien kan nieuwe, financiële hulp al gauw worden uitgelegd als staatssteun dat vanwege de Europese regels verboden is', schrijft het AD. De zittende partijen geven aan dat het door de coronacrisis bovendien moeilijk is om een nieuw steunpakket te financieren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen