Officieel: Karsdorp verlengt en blijft tot 2025 in Rome

12 maart 2021, 14:41   Bijgewerkt: 12 maart 2021, 16:20

Rick Karsdorp heeft zijn aflopende contract bij AS Roma met vier seizoenen verlengd. De 26-jarige rechtsback maakt na veel blessureleed dit seizoen eindelijk indruk in de Serie A en is vaste basisspeler bij de Italiaanse subtopper. Uit de nieuwe tot 2025 lopende verbintenis spreekt veel vertrouwen vanuit de Romeinen. 

Karsdorp maakte in 2017 de overstap naar Rome, nadat hij met Feyenoord landskampioen was geworden. De Rotterdammers vingen een miljoenenbedrag voor de back, die in rap tempo op weg leek naar de wereldtop. Veel blessures gooiden echter roet in het eten. Mede door een gescheurde kruisband leek zijn avontuur bij Roma een teleurstelling te worden. Roma verhuurde de verdediger vorig seizoen nog aan Feyenoord. Dit seizoen is hij vaste waarde en uitblinker bij de Serie A-club.

Met vijf assists behoort de Nederlander tot een van de meest gevaarlijke verdedigers van de Serie A. Dit seizoen is Karsdorp onbetwiste basisspeler bij de huidige nummer vier van de Serie A, die tevens goede zaken deed in de Europa League. Donderdagavond won Roma met 3-0 van het Oekraïnse Shakhtar Donetsk.

De verbazing in Nederland was groot nadat bekend werd dat Karsdorp niet is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De drievoudig international blinkt zoals gezegd al maandenlang uit, maar is momenteel geen serieuze optie voor bondscoach Frank de Boer. Denzel Dumfries, Joël Veltman en Kenny Tete zitten wel in de voorlopige groep, terwijl Hans Hateboer nog ontbreekt wegens een blessure.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen