De mogelijke scenario's in de ontknoping van de derde periode

12 maart 2021, 18:11   Bijgewerkt: 12 maart 2021, 23:21

In de Keuken Kampioen Divisie wordt vanavond beslist wie er met de derde periodetitel - en dus een ticket voor de play-offs om promotie - vandoor gaat. De Graafschap heeft de beste papieren, maar ook Go Ahead Eagles, SC Cambuur en NAC Breda komen nog in aanmerking. FCUpdate.nl zette de mogelijke scenario's op een rijtje.

De Graafschap

De Graafschap maakt op dit moment het meeste aanspraak op het play-offticket. De ploeg uit Doetinchem heeft het in eigen hand en hoeft 'slechts' te winnen van Telstar om zich van het ticket te verzekeren. Ook bij een gelijkspel maakt de ploeg nog kans, al moeten de uitslagen op de andere velden dan goed uitpakken. Zo mag NAC in dat geval niet winnen van Helmond Sport en moet Go Ahead Eagles - SC Cambuur in een gelijkspel eindigen. Bij verlies zien de Superboeren het ticket hoe dan ook aan hun neus voorbij gaan.

Lees ook: Snoei pakt aanvoerdersband veelbesproken Seuntjens af

Go Ahead Eagles

Ook voor Go Ahead Eagles is de missie vanzelfsprekend: winnen. Dat moet het echter wel doen tegen koploper SC Cambuur. Als dat lukt, moet De Graafschap punten verspelen. Als De Graafschap én NAC verliezen (een gelijkspel bij NAC is ook voldoende), dan heeft Go Ahead ook genoeg aan een gelijkspel tegen Cambuur. In dat geval is het op doelsaldo de nummer één van periode drie.

SC Cambuur

Voor SC Cambuur, dat ook de vorige twee periodes won en nog altijd koploper is in de Keuken Kampioen Divisie, staat er iets minder op het spel. Toch zal het vanavond gewoon een goed resultaat willen neerzetten tegen Go Ahead. De periodetitel pakt het alleen wanneer het zelf wint en De Graafschap verliest of gelijkspeelt. In theorie moet het dan wel NAC voorblijven op doelsaldo, al is dat verschil op dit moment vier in het voordeel van de Friezen. 

NAC Breda

De kleinste kans op de periodetitel is voor NAC Breda. Sowieso moet de ploeg van Maurice Steijn daarvoor zelf zien te winnen van Helmond Sport. Alleen wanneer De Graafschap niet wint én Go Ahead Eagles - SC Cambuur in een gelijkspel eindigt, is een Bredase zege ook genoeg voor de periodetitel. 

De wedstrijden Telstar - De Graafschap, Go Ahead Eagles - SC Cambuur en NAC Breda - Helmond Sport worden vanavond om 21:00 uur afgewerkt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen