Almere City voert druk op met zege op FC Eindhoven

12 maart 2021 – Waar de concurrenten vanavond uitmaken wie de derde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie pakt, heeft Almere City eerder op de avond de druk al wat opgevoerd. De club, waar het de afgelopen periode rumoerig was, won met 1-3 bij FC Eindhoven. Het was de tweede zege op rij, na een eerdere fase met vier nederlagen in vijf wedstrijden.

Almere City voert druk op met zege op FC Eindhoven

Als enige ploeg uit de top vijf van de Eerste Divisie speelt Almere City vanavond niet om de derde periodetitel. De ploeg kende in februari een dramatische fase, die het ontslag van trainer Ole Tobiasen tot gevolg had. Met interim-trainer Jeroen Rijsdijk aan het roer won het vorige week weer eens, thuis tegen Excelsior (4-1). FC Eindhoven was de volgende tegenstander, de ploeg die in heel 2021 nog geen wedstrijd wist te winnen. 

Daar kwam tegen Almere geen verandering in. Na een halfuur stonden de bezoekers al op een 0-2 voorsprong, door treffers van Thomas Verheydt en Xian Emmers. Hugo Botermans deed in de 41e minuut nog wat terug namens de Eindhovenaren, maar de marge werd al snel weer vergroot tot twee door opnieuw een goal van clubtopscorer Verheydt. Zo stond de eindstand van 1-3 al in de rust op het scorebord.

Almere maakt vanavond geen aanspraak op de periodetitel, maar heeft door de tweede plaats in periode twee wel al een play-offticket op zak (SC Cambuur won beide periodes, waardoor het ticket in de tweede periode naar de nummer twee ging). Bovendien is het nog altijd in de race om de tweede plek, die recht geeft op directe promotie. Momenteel is die positie in handen van De Graafschap, maar na de zege op Eindhoven nadert Almere op één punt. De druk ligt vanavond hoe dan ook in Doetinchem. 

Lees ook: Ontknoping derde periode: dit zijn de mogelijke scenario's

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd