Troost (19) noemt trainen met Berghuis 'universiteit voor keepers'

12 maart 2021, 20:49

Door de blessuregevoeligheid van Justin Bijlow zat de negentienjarige Tein Troost al enkele keren als derde doelman bij de wedstrijdselectie van Feyenoord. Bij de club leert Troost naar eigen zeggen veel. Niet alleen van keeperstrainer Khalid Benlahsen en zijn collega-keepers, maar ook van de ervaren Dick Advocaat, Steven Berghuis en Leroy Fer.

"Als keeper werk ik vooral direct samen met de keeperstrainer", begon Troost in gesprek met BN De Stem. "Maar van daaruit kan ik een beetje in de keuken van de hoofdtrainer meekijken. Dat is echt een voorrecht. Hij neemt de leiding en dirigeert de ploeg. Dat ik met een trainer op het veld sta die zoveel heeft bereikt, neem ik mijn hele carrière mee." De woorden van Advocaat voor zijn officieuze debuut staan bij Troost in het geheugen gegrift. "Ik zal nooit vergeten wat hij zei: 'Je hebt toch zo'n grote mond? Laat het dan maar eens zien.'"

Niet alleen van de ervaren trainer leert de jonge goalie veel. Ook de ervaring van zijn ploeggenoten ziet Troost als de ideale leerschool. "Het zou gek zijn als ik niet op zou kijken tegen grote spelers als Leroy Fer en Steven Berghuis, maar ze zijn wel begonnen zoals ik", vervolgde Troost, waarna hij het trainen met die spelers een 'universiteit voor keepers' noemde. "Als Berghuis op de training gaat afwerken, is dat voor mij de allerhoogste opleiding. Zo zuiver, zo hard. En dat bij iedere bal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen