Overmars reageert op vertrek Brobbey: "Ik ben er kapot van"

12 maart 2021, 20:19

Marc Overmars heeft voor het eerst gereageerd op het vertrek van Brian Brobbey. De directeur voetbalzaken van Ajax baalt er enorm van dat die negentienjarige aanvaller ervoor heeft gekozen om zijn loopbaan voort te zetten bij RB Leipzig. Overmars bracht onlangs een bezoek aan zaakwaarnemer Mino Raiola in Monaco om Brobbey op andere gedachten te brengen, maar dat bleek tevergeefs.

"Ik ben er kapot van. Ook omdat we sportief echt wel een goed plan met hem hadden, zoals eerder bij Ryan Gravenberch", zegt Overmars tegenover De Telegraaf. Ajax maakte begin februari bekend dat het niet was gelukt om het aflopende contract van Brobbey te verlengen en dat de jonge aanvaller zijn loopbaan elders zou voortzetten. De deur voor een langer verblijf werd vervolgens op een kier gezet, maar inmiddels is Ajax een afgesloten hoofdstuk voor Brobbey.

Arnold Bruggink denkt dat Brobbey de kwaliteiten heeft om te slagen in Duitsland. "Maar ik denk ook dat het op dit moment voor hem beter zou zijn als hij zich verder zou ontwikkelen bij Ajax", aldus de voormalig voetballer, die denkt dat Overmars op een gegeven moment de strijd om de handtekening van Brobbey noodgedwongen moest staken. "Ik heb gehoord dat Brobbey in Duitsland heel veel gaat verdienen (naar verluidt drie miljoen euro per jaar, red.). Dan moet je als Nederlandse club op een gegeven moment zeggen: dit bieden wij en dat is het, verder gaan we niet."

Het is niet in het voordeel van Brobbey dat Leipzig geen transfersom voor hem heeft betaald, denkt Bruggink. "Brian komt in een veel volwassenere competitie terecht dan de Eredivisie. Word je voor een hoge transfersom aangetrokken, dan kom je toch anders binnen. Nu wordt er gekeken of Brobbey al goed genoeg is. Niet? Dan wacht hij maar even. De jongens van Leipzig zullen hem door zijn doelpunten tegen Lille en Young Boys nu wel kennen, maar zien hem ook als een speler die op de bank zat bij Ajax."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen