GAE-uitblinker Gorter weet van Eredivisie-belangstelling

13 maart 2021, 09:11   Bijgewerkt: 13 maart 2021, 09:16

Go Ahead Eagles hield vrijdagavond voor de twintigste (!) keer dit seizoen de nul: ditmaal werd SC Cambuur het slachtoffer (0-0). Dat was mede te danken aan de uitstekend keepende Jay Gorter (20), die door zijn goede spel in de belangstelling zou staan van meerdere Eredivisieclubs. Zelf ziet hij een overgang wel zitten.

Dat vertelt hij tegenover De Stentor. Onder anderen Fortuna Sittard, FC Groningen en FC Utrecht worden gelinkt aan de doelverdediger – die in de eerste én tweede periode werd verkozen tot beste keeper van de Eerste Divisie. "Mooie clubs, ik weet van de belangstelling", aldus Gorter, die desondanks zijn contract verlengde tot en met de zomer van 2024.

"Maar ik beslis nog niet nu en laat alles aan mijn zaakwaarnemer over. Ik heb ambities en wil graag een stap hogerop in de zomer en dan denk ik wel aan de Eredivisie, ja. Maar het belangrijkste voor mij is dat ik speelminuten maak", weet hij. Voor de derde periode werd Gorter overigens niet verkozen tot kanshebber op de beste goalie, omdat hij hem in de eerste en tweede periode dus al won. 

Hoewel er met alle clean sheets, inmiddels zes op rij, al meerdere records werden gebroken, hoopt Gorter met Kowet ook het record van Tony van Leeuwen te breken. Die hield het doel in 1971 liefst 23 keer schoon. "Dat is nu wel mijn doel ja. Het zal ook niet snel meer verbroken worden denk ik", aldus de ambitieuze doelman.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen