Talentenfabriek Koeman: deze Barça-spelers braken al door

13 maart 2021, 13:30   Bijgewerkt: 29 maart 2021, 09:56

Ronald Koeman werd deze week met FC Barcelona voor het eerst sinds 2006/07 in de achtste finales van de Champions League al uitgeschakeld. Toch is men in Catalonië de laatste tijd steeds meer te spreken over de invloed van de Nederlander en dat is mede door de inbreng van veel jeugdspelers. Koos de club in het verleden vaak voor B-garnituur, geeft Koeman jeugd de kans. FCUpdate.nl zet de spelers die daarvan optimaal profiteerden op een rijtje. 

Óscar Mingueza (21)

De look-a-like van Antoine Griezmann werd uit verdedigende nood bij de eerste selectie gehaald: Koeman had bijna geen verdedigers meer over en het handige aan Mingueza is: hij kan zowel als rechtsachter als ook als centrale verdediger uit de voeten. Tegen Cádiz kopte hij de bal nog ongelukkig achter zijn keeper, maar gedurende de maanden wordt hij steeds zekerder achterin en ook aan de bal draagt hij steeds meer bij. In het 5-3-2-systeem is hij zeker van een basisplaats en in Spanje wordt hij nu al de Nacho Fernández van FC Barcelona genoemd. 

Ronald Araújo (22)

De beresterke Uruguayaan debuteerde weliswaar vorig seizoen al bij FC Barcelona, maar zijn doorbaak kende hij deze voetbaljaargang onder Koeman. Na het wegvallen van Gerard Piqué werd hij gezien zijn postuur als snel naar voren geschoven. Zo balvaardig als de Catalaanse verdediger is hij weliswaar nog niet, maar in vergelijking met voorgangers zoals Yerry Mina doet hij het zeker beter. Alleen zijn blessuregevoeligheid is tot dusver een klein dingetje…

{image[343652][right-half][]}Ansu Fati (18)

Hij is in de huidige ontwikkelingen alweer een beetje uit het oog verloren, maar aan het begin van dit seizoen was Fati de grote ster van Koemans Barcelona. Lionel Messi had nog niet zoveel zin en de aanvaller liet zien dat zijn hoogtepunten van het jaar ervoor geen toeval waren. Tot zijn blessure was hij de clubtopscorer onder Koeman, international van Spanje en dat allemaal op zeventienjarige leeftijd. Met inmiddels zijn achttiende verjaardag achter de rug komt een comeback steeds dichterbij, vermoedelijk begin april; samen met Pedri is hij de voetballende toekomst van Barça.

Pedri (18)

De nieuwe Andrés Iniesta. Wie het van Las Palmas overgekomen talent ziet voetballen, wordt in een wedstrijd altijd wel een paar keer verrast. Heerlijke passes, fraaie passeerbewegingen en technische hoogstandjes: het is dat Pedri – net als Iniesta overigens – passen leuker vindt dan scoren, anders had hij echt alles al gehad. Speelde samen met Frenkie de Jong (die gezien zijn veel grotere en betere rol dit seizoen ook in dit rijtje voetballers past) als enige alle wedstrijden in La Liga en dat is niet zonder reden: Pedri maakt ontzettend veel indruk.

Francisco Trincão (21)

Liefst eenendertig miljoen euro had FC Barcelona over om Trincão, een type vergelijkbaar met oud-jeugdspeler Isaac Cuenca, binnen te halen. De Portugese international zorgt aan de rechterkant voor veel voetbal, maar had lang de pech dat zijn eerste doelpunt ondanks grote kansen maar uitbleef. Nu de teller van de nul af is, lijkt de buitenspeler bevrijd, wel met de pech dat Dembélé momenteel uitblinkt en Koeman kiest voor het 5-3-2-systeem. Desondanks heeft hij zijn potentie laten zien en is er nog tijd genoeg om zijn forse transfersom waar te maken.

{image[346508][left-half][]}Ilaix Moriba (18)

De nieuwe Paul Pogba, pas achttien jaar en kersvers overgekomen uit La Masía. De eerste duels oogde hij heel onwennig en tegen Alavés (5-1) ging hij na een assist eerder na een klein uur heel pijnlijk in de fout, waar de opponent uit scoorde. Toch hield Koeman vertrouwen en dat betaalt de fysiek sterke middenvelder meer dan terug. Ook tegen Sevilla gaf hij namelijk een assist en bij Osasuna maakte hij zelfs met zijn verkeerde been een fraai doelpunt. Hij is bovendien de reden dat Georginio Wijnaldum vermoedelijk niet meer naar Barcelona komt. Als er niks geks gebeurt, dan vormt hij de komende jaren met Pedri het middenveld in Catalonië.

Ousmane Dembélé (23)

Als we de definitie van talent een beetje oprekken, dan past ook Dembélé zeker in dit rijtje. Geen trainer kreeg de man voor wie FC Barcelona meer dan honderd miljoen euro betaalde echt aan het voetballen. De ene keer was het een blessure, de andere keer was het zijn leefstijl, de volgende keer kwam hij te laat. Er was altijd wel iets met de Fransman, die razendsnel en tweebenig is. Als hij dat gaat combineren met scorend vermogen en spelinzicht, kan hij echt alles, maar Koeman heeft hem in elk geval weer tot absoluut talent verworven.

And counting…

Naast al deze spelers komt er nog meer jeugd aan. In totaal debuteerden er acht talenten dit seizoen onder Koeman in de Champions League, waaronder ook de Amerikaanse buitenspeler Konrad De La Fuente (19) en Matheus Fernandes (22). Hoewel hij minder speeltijd krijgt dan men lief is in Catalonië is ook Riqui Puig (21) nog altijd een groot talent en komt ook Sergino Dest (20) steeds beter uit de verf in het nieuwe systeem. Ook de talentvolle linksachter Alejandro Balde (17) trainde al mee met het A-elftal: hij wordt gezien als een talent in de orde van grote zoals Fati. Wordt hij de volgende verrassing die we aan dit lijstje kunnen toevoegen?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen