KKD's tweede topscorer Ómarsson bij Excelsior op de bank

13 maart 2021, 13:54   Bijgewerkt: 13 maart 2021, 13:59

Elias Már Ómarsson maakte in de eerste veertien speelrondes van de Eerste Divisie liefst zestien doelpunten, maar in 2021 staat de teller slechts op één goal. Tegen Jong FC Utrecht moest de IJslander zelfs plaatsnemen op de bank, ondanks dat hij nog altijd tweede staat op de topscorerslijst van de gehele KKD. 

"Elias heb ik dinsdag verteld dat hij niet zou spelen. Hij had er heel veel moeite mee, dat is begrijpelijk. Zeker als je gefocust bent op een transfer in de zomer, dat speelt bij hem", lichtte trainer Marinus Dijkhuizen toe tegenover RTV Rijnmond. "Dan is het vervelend als je hem moet passeren. Hij is zelf bezig met een transfer, dat zit heel erg in zijn hoofd. Dat kan als je hoog staat op de topscorersranglijst van de Eerste Divisie." Mede daardoor kwam de boodschap extra hard aan bij de IJslander, toch hoeft hij niet te verwachten zomaar weer te spelen.

"Ik ga niet elke week wisselen", aldus Dijkhuizen, die vond dat de vervangers het prima deden tegen Jong FC Utrecht. Dat Ómarsson maar één goal maakte in de laatste elf duels, speelt mee. "Dat vreet aan zijn vertrouwen. Zijn spel werd ook daardoor minder. Dat is logisch voor een spits", aldus Dijkhuizen. "Ook al ben je de clubtopscorer van Excelsior, dan moet je even een pas op de plaats maken. Zo werkt het nou eenmaal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen