Tiende clean sheet met Tuchel brengt Chelsea geen zege

13 maart 2021, 15:23

Thomas Tuchel heeft met Hakim Ziyech als basisspeler twee punten verspeeld op bezoek bij Leeds United zaterdagmiddag. The Blues hadden weliswaar de overhand op Elland Road, maar braken de ban niet (0-0). Daarmee hield de ploeg wel voor de tiende maal (!) in slechts twaalf wedstrijden onder de Duitse coach de nul, maar loopt het wel averij op in de strijd om de Champions League-tickets.

Het scoreverloop zal anders doen vermoeden, toch was het duel zaterdagmiddag het aanzien meer dan waard. Met Marcelo Bielsa versus Thomas Tuchel was spektakel eigenlijk gegarandeerd en dat kreeg de neutrale toeschouwer al snel: binnen tien minuten was aan beide kanten namelijk al de lat geraakt en een treffer van Tyler Roberts terecht afgekeurd wegens buitenspel. De intensiteit lag enorm hoog en daarin hield Ziyech zich prima staande en had enkele prima passes in huis.

De oud-Ajacied bediende onder andere Kai Havertz, maar de Duitser had het vizier niet op scherp staan. In het tweede bedrijf gaf hij een bal vanaf rechts die vorig jaar bij Ajax zeker was binnengelopen door Quincy Promes, maar ditmaal werd die niet afgerond door de aanvallers van Chelsea. Daardoor werd de international van Marokko uiteindelijk zonder statistische inbreng – zoals tot dusver elk duel onder Tuchel – twintig minuten voor tijd gewisseld.

Vanaf de kant zag hij dat beide ploegen nog genoeg kansen kregen om de score te openen, maar keepers Illan Meslier en Édouard Mendy stonden telkens op de juiste plek om hun doel schoon te houden. Invaller Rodrigo (schot uit de draai en kopbal) was nog het dichtst bij een treffer, maar werd desondanks als invaller weer naar de kant gehaald door Bielsa, omdat hij met geel op zak ontsnapte aan een tweede gele en dus ronde prent. Daardoor was er al met al genoeg om over na te praten, maar in elk geval niet over de goals: die vielen namelijk niet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen