Zaha breekt als eerste met Black Lives Matter-gebaar in PL

13 maart 2021, 17:52

Wilfried Zaha heeft zoals aangekondigd besloten niet meer te knielen voor een wedstrijd. Al maandenlang nemen spelers in de Premier League plaats op hun knie om een statement af te geven tegen racisme. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Crystal Palace en West Bromwich Albion besloot de aanvaller te breken met die traditie.

De aanvaller vindt namelijk dat het gebaar een routine is geworden en niet meer het juiste signaal afgeeft. Sinds juni knielen spelers voorafgaand aan wedstrijden in het teken van Black Lives Matter. Maandenlang hielden spelers zich braaf aan het gebaar. Zaha is de eerste speler die er mee breekt. Voorafgaand ana de wedstrijd gaf hij al zijn uitleg. "Er is geen goede of foute keuze, maar voor mij voelt het steeds meer als een onderdeel van de voorbereiding op de wedstrijd. Het maakt niet meer uit of we knielen of niet. Sommigen van ons worden nog steeds racistische bejegend."

Volgens Zaha verloor het gebaar de laatste weken steeds meer zijn waarde. Hij roept andere spelers echter niet op zijn voorbeeld te volgen te volgen. "Ik heb volledig respect voor mijn teamgenoten en de spelers van andere clubs die het nog wel doen. Ik wil me nu focussen op het voetbal en genieten van terug te zijn op het veld. Maar ik zal doorgaan met op te staan tegen racisme."

Crystal Palace won de wedstrijd met 1-0Luka Milivojevic schoot de Londenaren vanaf de penaltystip naar de drie punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen