Willem II verkleint zorgen met zege op Heerenveen

13 maart 2021, 18:27   Bijgewerkt: 13 maart 2021, 21:01

Willem II heeft zich zaterdagmiddag wat verder verwijderd van de directe degradatieplekken in de Eredivisie door de thuiswedstrijd in het Koning Willem II Stadion tegen middenmoter SC Heerenveen met 3-1 te winnen. Dankzij doelpunten van Sebastian Holmén, Che Nunnely en Kwasi Wriedt komen de Tilburgers op één punt van VVV-Venlo. Heerenveen doet slechte zaken voor de Europese play-off plekken.

Het was een bewogen week in Friesland. Dinsdag maakte sc Heerenveen namelijk bekend dat dat de club en technisch manager Gerry Hamstra na een dienstverband van bijna vijf jaar uit elkaar gingen. Een flinke aderlating voor de Friezen, die inmiddels al negen uitduels op rij niet hebben gewonnen. Heerenveen staat op de negende plek en is nog in de race om de play-offs om Europees voetbal. Daarvoor zullen de Friezen gebrand zijn om te winnen in Tilburg, want ze zullen een plekje moeten stijgen. De achterstand op nummer acht FC Twente is drie punten.

Willem II kent tot op heden een tegenvallend seizoen. Waar de Tilburgers vorig jaar nog als vijfde eindigden, vindt de ploeg van trainer Zeljko Petrovic zichzelf nu na 25 speelronden terug op plek zestien. De Tricolores zijn de laatste drie wedstrijden ongeslagen en hebben rechtstreekse handhaving weer enigszins binnen handbereik. De achterstand op VVV-Venlo is vier punten en de voorsprong op nummer 17 ADO is slechts drie punten.

Na de 1-0 verdubbelde Willem II bijna de voorsprong. Opnieuw kwam het gevaar uit een corner. De kopbal van Vangelis Pavlidis kon nog net voor de lijn worden weggehaald door Rami Kaib. Tegelijkertijd was aan de andere kant de eerste echte mogelijkheid van Heerenveen voor Henk Veerman. Na een goede combinatie met Lasse Schöne kreeg de spits de bal van korte afstand niet langs Muric.

Heerenveen kon in de eerste helft makkelijk vrijuit voetballen, omdat de ploeg van Petrovic apathisch achteruitliep. De uitploeg had daardoor het meeste balbezit, maar deed daar verder helemaal niets mee. De gemakzuchtigheid van de ploeg van trainer Johnny Jansen kwam ook in de tweede helft duur te staan. Willem II begon ook sterker aan de tweede helft en kreeg via Pol Llonch een prima mogelijkheid. Het leverde echter geen treffer op. Even later verdubbelde de thuisploeg alsnog de score. Nunnely was vrijwel onzichtbaar in de wedstrijd, maar had een prima actie en dito voorzet in huis, die Wriedt via Ibrahim Dresevic in de verre hoek kopte.

Na de 2-0 viel gelijk het volgende doelpunt. Eerst leek Heerenveen op 2-1 te komen, maar de kopbal van Jan Paul van Hecke werd via de lat nét weggehaald door Derrick Köhn. In de counter van die actie maakte Nunnely uit de rebound genadeloos de 3-0.  Er werd nog wel even gekeken of de kopbal van Van Hecke niet over de lijn was, maar VAR Christiaan Bax constateerde van niet.

Heerenveen was echt de kluts kwijt. Ook na het derde doelpunt van Willem II ontsnapte de Friezen binnen een minuut twee keer aan de 4-0. Leeroy Owusu stuitte eerst op Erwin Mulder en Pavlidis kon daarna een scherpe voorzet net niet verlengen, waardoor de bal rakelings naast ging.

Opstellingen en beoordelingen: *

Willem II: Arijanet Muric 6; Leeroy Owusu 6, Sven van Beek 6, Sebastian Holmén 6,5, Derrick Köhn 6; Wesley Spieringhs 5.5, Mike Trésor Ndayishimiye 6,5 (81. Görkem Saglam –), Pol Lonch 6; Evangelis Pavlidis 5,5 (83. Ian Smeulers –), Kwasi Wriedt 6,5, Ché Nunnely 7,5 (74. Mats Köhlert –)

SC Heerenveen: Erwin Mulder 6; Rami Kaib 5, Pawel Bochniewicz 5, Ibrahim Dresevic 4,5 (61. Sherel Floranus 5), Jan Paul van Hecke 5; Lasse Schöne 6, Tibor Halilovic 5 (79. Benjamin Nygren –); Joey Veerman 6,5, Rodney Kongolo 4 (61. Rami Hajal 6), Mitchell van Bergen 6; Henk Veerman 5.

Man of the match: Che Nunnely

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen