Holmén trots na zege: "We waren na tegengoal een beetje bang"

13 maart 2021 – Met een overtuigende 3-1 zege op SC Heerenveen zette Willem II opnieuw een stap dichterbij directe handhaving in de Eredivisie. De huidige nummer zestien is de laatste weken aan een opmars bezig en kwam op 21 punten. De Tilburgers hebben nog slechts één punt achterstand op het veilige VVV-Venlo.

Holmén trots na zege: "We waren na tegengoal een beetje bang"

Het zorgde bij aanvoerder Sebastian Holmén voor een geruststellend gevoel. "De laatste weken presteren we heel goed", constateerde hij voor de camera van ESPN. Ondanks de ruime voorsprong beleefde de Zweed geen ontspannen slotfase. "Na de tegengoal van Heerenveen waren we toch een beetje bang voor puntenverlies. Dat komt door de situatie waarin we zitten, het is mentaal echt heel zwaar."

De zege gaf vertrouwen. "Absoluut. Hier kunnen we zeker op voortborduren. Deze overwinning geeft ons een gevoel dat we niet makkelijk te verslaan zijn." De voorsprong op nummers zeventien en achttien ADO Den Haag en FC Emmen bedraagt respectievelijk zes en acht punten. Beide concurrenten komen zaterdagavond nog in actie.

Veerman
Bij SC Heerenveen werd logischerwijs minder gelachen. De Friezen wonnen opnieuw geen uitduel en wachten al sinds december op een zege op vreemde bodem. "Het was gewoon niet goed genoeg", verzuchtte spits Henk Veerman na afloop. "Ons tempo was te laag, aanvallend en verdedigend deden we de verkeerde dingen. In een belangrijke pot spelen we gewoon heel slecht. Hoe dat komt? Ik heb werkelijk waar geen idee. Daar wordt je wel gek van, ja."

Eredivisie

gerelateerd