ADO weer wat dieper in degradatienood na verlies tegen Heracles

13 maart 2021, 20:52   Bijgewerkt: 13 maart 2021, 21:07

ADO Den Haag kende opnieuw een zeer teleurstellende avond. Eerder zag het concurrent Willem II al met 3-1 winnen en later werd het zelf ook nog eens verslagen met 1-2 door Heracles Almelo. De zeer ongelukkige Noah Fadiga opende de score nog wel met een eigen doelpunt, maar zijn teamgenoten Sinan Bakis en Rai Vloet redden de Almelose meubelen. Het gat met de Tilburgers is daardoor opgelopen tot zes punten, waardoor degradatie steeds dichterbij komt. Heracles wipt door de zege over Heerenveen heen.

ADO Den Haag tegen Heracles, tevens de nummer zeventien tegen de nummer tien, ofwel de Chinese prullaria tegen de Duitse degelijkheid. Het was deze week weer ouderwets chaotisch bij de club uit de Hofstad. Nog altijd was er in het hele seizoen slechts twee keer gewonnen, terwijl de concurrenten FC Emmen en Willem II zich de rare sprongen van een kat in het nauw wel eigen hadden gemaakt. Daarnaast werd deze week ook bekend dat de Chinese eigenaren de yuans niet meer netjes elke week overboeken op de Haagse betaalrekening.

Ondanks de grote financiële problemen, gaf de gemeente Den Haag ook al aan niet bij te willen springen. In combinatie met de bijbehorende degradatiezorgen, was de onrust dus zelfs nog groter dan negen kilometer verderop, op het Binnenhof. Dat was in schril contrast met tegenstander Heracles, waar rust juist in het DNA zit verworven. Onder de Duitse oefenmeester Frank Wormuth had het zich in het niemandsland genesteld, tussen de degradatieplekken en de Europese plekken in. Dat was voor de clubleiding reden genoeg om afgelopen week zijn contract met een jaar te verlengen.

Dat was voor de nummer zeventien van de competitie gedurende het seizoen overigens een slechte gewoonte geworden. Met gemiddeld 42% balbezit, heeft het van de hele Eredivisie het minst de bal. Desalniettemin kwam ADO net voor rust tot de enige grote kans van de eerste helft. Het schot van Abdenasser El Khayati werd getoucheerd en net van de lijn gehaald door Robin Pröpper. Na rust waren ook de Almeloërs even in de waan op voorsprong te komen. Fadiga schoot met de binnenkant van de voet tegendraads binnen, maar de VAR greep in wegens buitenspel.

Zo kan ADO weer geen punten bijschrijven en de wedstrijden beginnen op te raken. ADO heeft nog acht wedstrijden voor de boeg, maar speelt daarin onder meer nog tegen Ajax, Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht. Dat moet de Haagse ploeg een wat benauwend, opdringerig gevoel geven. Een beetje alsof je computer besluit Windows te updaten terwijl je over een halfuur een belangrijke Zoom-meeting hebt. Heracles boekt de tweede overwinning op rij en mag dus stiekem nog hopen op de play-offs voor Europees voetbal.

Opstellingen en beoordelingen*:

ADO Den Haag: Martin Fraisl 4; Juan Familia-Castillo 5 (89. Dario Del Fabro -), Shaquille Pinas 5,5, Jamal Amofa 5, Milan van Ewijk 6; John Goossens 5 (82. Jonas Arweiler -), Abdenasser El Khayati 5,5 (63. Youness Mokhtar 5), Marko Vejinovic 4,5 (63. Tomislav Gomelt 6); Ricardo Kishna 4,5 (63. Bobby Adekanye 6), Michiel Kramer 5, Vicente Besuijen 6.

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6; Giacomo Quagliata 6, Robin Pröpper 7, Marcos Rente 6,5, Noah Fadiga 6,5; Lucas Schoofs 6, Rai Vloet 7, Luca de la Torre 6,5 (91. Mats Knoester -); Delano Burgzorg 6 (95. Adrian Szöke -), Sinan Bakis 6 (81. Ahmed Kutucu -), Ismail Azzaoui 6 (81. Orestis Kiomourtzoglou -).

Man of the match: Rai Vloet

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen