Buijs na opstootje: "Was niet meer opgestaan als ik had geslagen"

13 maart 2021, 22:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danny Buijs en Glenn Bijl zorgden in de slotfase van de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Emmen nog voor het nodige vuurwerk. De trainer en de rechtsback kregen het aan de stok nadat Bijl de bal uit de handen van Buijs probeerde te rukken. Buijs greep de verdediger in de nek en gooide hem naar de grond.

Het leidde tot een opstootje in de slotseconden. Buijs werd met een gele kaart uiteindelijk gespaard. In gesprek met ESPN geeft Bijl aan zich te hebben geërgerd aan de coach. "Het was heel irritant. Ik had het een minuut daarvoor al even met Buijs aan de stok bij een ingooi. 'Je bent niet goed' zei ik toen tegen hem, dus misschien was hij nog een beetje boos over dat moment. Dit gebeurde er eigenlijk direct achteraan. Nee, het was geen harde klap, maar volgens mij was het wel een beste nekklem." Bijl vond niet dat hij zich aanstelde. "Nee, ik ging zeker niet overdreven naar de grond. Volgens mij is dit wangedrag, zeker voor een trainer."

Buijs was na afloop gekalmeerd en trok het boetekleed aan. "Ik moet dat misschien niet doen. Maar ja, hij moet ook die bal niet uit mijn handen pakken, toch? Ik moet daaruit wegblijven, daar heb je gelijk in." Buijs vond niet dat hij een rode kaart had moeten krijgen. "Nee, dat denk ik niet. Het viel allemaal wel mee. Als ik hem had geslagen, dan was hij niet meer opgestaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen