City bouwt tegen Fulham aan nieuwe winstreeks

13 maart 2021 – Manchester City dendert ook na de verloren derby tegen Manchester United vrolijk door in de Premier League. Tegen de rivaal kwam er een einde aan een ongekende reeks van liefst 21 overwinningen op rij, maar inmiddels staat de nieuwe teller alweer op twee. Op bezoek bij Fulham wonnen The Citizens met 0-3, onder meer dankzij Sergio Agüero's eerste Premier League-doelpunt in bijna veertien (!) maanden tijd.

City bouwt tegen Fulham aan nieuwe winstreeks

Hoewel Fulham voor rust nagenoeg niks creëerde, zal het toch redelijk tevreden de kleedkamer in zijn gegaan. De 0-0 stand halverwege was een prima prestatie voor de nummer achttien van de Premier League, zeker nadat City afgelopen woensdag de derby-kater nog wegspoelde met een 5-2 zege op Southampton. Daarmee begon het rustig te bouwen aan een nieuwe reeks gewonnen wedstrijden, waar na vanavond ook die tegen Fulham aan toegevoegd werd. 

Het was namelijk John Stones die City kort na rust wel op voorsprong wist te schieten. De score werd al snel verdubbeld door Gabriel Jesus, maar de meest bijzondere treffer kwam van Sergio Agüero. Niet omdat de goal zo mooi was - de spits schoot een strafschop binnen - maar omdat het zijn eerste Premier League-treffer was sinds januari 2020. Sindsdien scoorde de Argentijn nog wel in de League Cup, de FA Cup en de Champions League, maar bleef hij - vooral door blessureleed - in de Premier League bijna veertien maanden droog staan. Die negatieve reeks is voor de spits nu eindelijk doorbroken.

Er moeten gekke dingen gebeuren, wil City dit seizoen de titel nog mislopen. Na de zege op Fulham staat het liefst zeventien punten los op nummer twee Manchester United, al heeft de rivaal nog wel twee wedstrijden tegoed. 

Premier League

gerelateerd