Paniek in Madrid: Atlético wint ook niet van tiental Getafe

13 maart 2021, 22:55

Atlético Madrid is de kluts in LaLiga volledig kwijt. De Madrileense koploper leek zonder moeite af te stevenen op de Spaanse landstitel, maar kwam op bezoek bij Getafe niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Real Madrid werd daarmee de grote winnaar van de avond, terwijl ook FC Barcelona optimaal kan profiteren van de zeperd van de concurrent.

Met weemoed zal Atlético Madrid terugdenken aan eind januari, toen alles er nog zo rooskleurig uitzag voor de ongenaakbare koploper van La Liga. Geen kenner durfde nog te beweren dat Atlético Madrid naast de landstitel zou grijpen, nadat het op een voorsprong van liefst elf punten op Real Madrid én FC Barcelona was gekomen? De koppositie uit handen geven? Nee, dat zou de stabiele topclub zeker niet overkomen.

Slechts zes weken later neemt Diego Simeone ineens met een steeds bezweter hoofd plaats op de trainersstoel van Atlético Madrid, dat na een matige serie de ruime voorsprong op de concurrentie volledig is kwijtgeraakt. Binnen een paar weken zijn Barça en Real als jagende hyena's sluw richting hun manke prooi geslopen. Ook vanavond lachten de topclubs weer in hun vuistje.

Want Atlético beet zich ook stuk op het stugge Getafe, dat vorig jaar nog uitgroeide tot dé beul van Ajax in de Europa League. Hoewel Getafe ruim twintig minuten met een man minder moest spelen na een rode kaart voor Allan Nyom, hield de middenmoter knap stand. Getafe zelf kon ook geen gevaar meer stichten. Vreemd was dat gezien het verleden overigens niet. Zaterdagavond passeerde Getafe de grens van 100.000 seconden waarin het niet slaagde te scoren tegen het Atlético Madrid van Getafe.

Simeone zal echter ongetwijfeld niet blij zijn met de clean sheet, omdat zijn ploeg opnieuw dure punten morste. Vlak voor tijd raakte zijn ploeg nog de paal. In de laatste acht duels verspeelde de koploper liefst elf punten. Voor FC Barcelona gloort maandagavond de kans om opnieuw een reuzenstap richting de koppositie te zetten. Met een overwinning brengt het de achterstand terug tot slechts vier punten. Real Madrid gaf alvast het goede voorbeeld door met 2-1 te winnen van Elche. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen