Brood: "We weten dat het heel moeilijk gaat worden"

14 maart 2021, 09:39

Ruud Brood ziet de Keuken Kampioen Divisie met de week dichterbij komen, maar geeft de moed niet op bij ADO Den Haag. De oefenmeester zag zijn manschappen zaterdag met 1-2 verliezen van Heracles Almelo, dat in de slotfase de drie punten veiligstelde in het Cars Jeans Stadion. Voor ADO was het extra pijnlijk dat concurrenten Willem II en FC Emmen wel een resultaat boekten.

"Dat speelt dan inderdaad extra", vertelde Brood in gesprek met ESPN over de resultaten van Willem II (3-1 zege) en Emmen (1-1 gelijkspel). "Het is voor ons extra zuur dat we een kwartier voor tijd nog met 1-0 voor stonden. Het is erg pijnlijk om de wedstrijd dan zo uit handen te geven. De jongens zijn zich bewust van waar we staan en werken echt ontzettend hard. Maar het heeft ook te maken met elkaar scherp houden. Als je 1-0 voor staat, moet er nog een tandje bij."

Het verschil met nummer zestien Willem II is inmiddels zes punten. "Die afstand hadden we niet groter willen laten worden. We hebben de kans gehad om te winnen. Je moet de hoop nooit verliezen, maar we weten dat het heel moeilijk gaat worden. We moeten onze rug rechten en we zullen nooit opgeven. Het wordt er niet gemakkelijker op. De jongens zitten er behoorlijk doorheen. Ik heb zelf nog gif in mijn lijf."

ADO staat dus zes punten achter op de Tilburgers en heeft zeven punten minder dan het veilige VVV-Venlo. De Hagenaars hebben nog acht wedstrijden de kans om degradatie te voorkomen. ADO neemt het achtereenvolgens op tegen Ajax, FC Utrecht, Vitesse, Fortuna Sittard, Feyenoord, PEC Zwolle, Willem II en FC Twente. De club is bezig aan zijn twaalfde achtereenvolgende seizoen in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen