NAC Breda bijt van zich af na kritiek van De Graafschap

14 maart 2021, 10:37   Bijgewerkt: 15 maart 2021, 08:32

Mattijs Manders is zeker niet te spreken over de manier waarop De Graafschap-voorzitter Martin Mos zich heeft uitgelaten over Maurice Steijn. De algemeen directeur van NAC Breda haalt in gesprek met BN de Stem uit naar zijn collega uit Doetinchem. Mos slingerde vrijdagavond nadat De Graafschap de periodetitel had gepakt een tweet de wereld in met de tekst 'Fuck Steijn'.

De woede van Mos komt voort uit de transfer van Ralf Seuntjens, die komende zomer de stap van De Graafschap naar NAC maakt. "Het gaat om een speler met een aflopend contract die uit Breda komt en graag in Breda wil voetballen", aldus Manders. "Wij hebben niets gedaan wat niet mag. De voorzitter van De Graafschap insinueert van alles. Hij heeft het over een vooropgezet plan. Daar klopt helemaal niks van. In de zomer wilden we Ralf al hebben. Toen hebben we echter niet gesproken met De Graafschap."

Manders hekelt de wijze waarop Mos zijn onvrede heeft geuit. "Wat ik kwijt wil, is dat De Graafschap en NAC een uitstekende relatie hebben. Dat gaat tot twintig jaar terug. Beide supporters groeperingen gaan uitstekend met elkaar om. Ik vind het ontoelaatbaar dat een solistisch opererende voorzitter zich op deze manier diskwalificeert en onze trainer publiekelijk een veeg uit de pan geeft. Ik sta pal voor en achter onze trainer. Steijn treft geen enkele blaam, hij heeft al onze steun."

De transfer van Seuntjens maakte afgelopen week veel los. De spits verloor zijn aanvoerdersband bij De Graafschap, maar mocht van trainer Mike Snoei wel in de basis beginnen tegen Telstar (1-2 overwinning). De Graafschap en NAC zijn op dit moment verwikkeld in de strijd om promotie naar de Eredivisie. De Doetinchemmers staan met 63 punten op de tweede plek, die rechtgeeft op directe promotie. De Bredanaars hebben vier punten minder en zijn de nummer drie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen