Hamdi over lastige situatie ADO: "Er zijn wat uitdagingen"

14 maart 2021, 12:39

ADO Den Haag heeft te maken met grote financiële problemen en is druk bezig met een nieuwe investeerder. De degradatiekandidaat wil afscheidnemen van aandeelhouder United Vansen en is inmiddels al in gesprek met een Zwitserse investeringsmaatschappij. Voor de camera van ESPN legde algemeen directeur Mohammed Hamdi uit dat er momenteel hard gewerkt wordt.

Hamdi ging ook in op de geruchten dat ADO de salarissen niet meer kan betalen aan spelers en personeel. "Als directie doen we er alles aan om de rust te laten wederkeren. Het lijkt me duidelijk dat er wat speelt. Er zijn financiële uitdagingen, die we graag willen oplossen. Ik maak me geen zorgen, maar het is wel iets wat echt opgelost moet worden en daar doen we alles aan. Op korte termijn zal er duidelijkheid moeten zijn."

Na de mindere ervaring met het Chinese United Vansen zou ADO nu in gesprek zijn met het Zwitserse bedrijf Cosinus Group Capital. Zij zijn kandidaat om de aandelen over te nemen, al houdt Hamdi wel een slag om de arm. "De club is het allergrootse", aldus de directeur. "Ik vind ook dat een nieuwe grootaandeelhouder zich daar in moet schikken. Er moet iemand zijn die de club verder kan helpen in de komende jaren. Degene die nu instapt, moet goede intenties hebben met de club."

ADO zit niet alleen op financieel vlak in zwaar weer. Sportief gaat het namelijk ook niet bepaald soepel met de Hagenaars, die na twaalf seizoenen in de Eredivisie afstevenen op degradatie. De ploeg van trainer Ruud Brood heeft nog acht wedstrijd om zes punten goed te maken op Willem II. "Het sportieve is het belangrijkste. We weten dat we in een moeilijke situatie zitten en willen ons richten op het sportieve."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen