Bosz zakt weg na pijnlijke nederlaag tegen Bielefeld

14 maart 2021, 15:25

Bayer Leverkusen heeft zondagmiddag een vervelende nederlaag geleden in de jacht op een ticket voor de Champions League. De ploeg van trainer Peter Bosz ging in de eigen BayArena met 1-2 onderuit tegen Arminia Bielefeld. Leverkusen staat door de zeperd op de zesde plek van de Bundesliga, terwijl Bielefeld de degradatiezone voorlopig achter zich heeft gelaten.

Bosz kon in eigen stadion niet beschikken over Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven, die allebei geblesseerd toe moesten kijken. Rechtsback Jeremie Frimpong had wel een basisplaats. Bij de tegenstander verschenen er geen Nederlanders aan de aftrap. Michel Vlap bleef negentig minuten op de bank, terwijl Mike van der Hoorn in de slotfase mocht invallen. PSV-huurling Ritsu Doan stond wel in de basis en was belangrijk voor de bezoekers.

Na zeventien minuten spelen was de 22-jarige Japanner namelijk verantwoordelijk voor de verrassende 0-1. Op aangeven van Christian Gebauer gleed hij de bal bij de eerste paal tegen de touwen. Leverkusen had geen serieus antwoord en kwam na een uur spelen nog verder in de problemen. Ook de 0-2 was van Japanse makelei, al bleek Masaya Okugawa dit keer het eindstation. Na een snelle counter werd hij helemaal over het hoofd gezien en de middenvelder schoof de tweede treffer binnen.

In de slotfase probeerde Leverkusen met de moed der wanhoop nog een slotoffensief te verzorgen. Diep in de tweede helft zorgde Patrik Schick nog wel voor de aansluitingtreffer, maar verder kwamen de manschappen van Bosz niet. Door de nederlaag verliest Leverkusen de aansluiting met de top vier. Bielefeld stuigt door de stunt naar de vijftiende plek en passeert Hertha BSC op de ranglijst.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen