Berghuis eerlijk: "We kwamen er niet meer aan te pas"

14 maart 2021, 16:40

Steven Berghuis heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het 1-1 gelijkspel van Feyenoord in de topper tegen PSV. De aanvoerder is zeer tevreden over de manier waarop de Rotterdammers in de eerste helft voor de dag kwamen. Na rust slaagde Feyenoord er echter nauwelijks in de verdedigende stellingen te verlaten.

"Het was best wel zwaar", begint Berghuis tegenover ESPN zijn analyse. "In de tweede helft kwamen we er niet meer aan te pas en waren we eigenlijk alleen aan het verdedigen en tegenhouden. We hielden de bal niet meer in de ploeg en stonden steeds meer naar achteren. We hebben wel gevochten voor het punt, dus ik ben gematigd tevreden."

Na een goede start van PSV nam Feyenoord al vroeg in de wedstrijd het initiatief over. De bezoekers kwamen na een kwartier via Berghuis op voorsprong, maar verzuimden vervolgens door te drukken. "Tegen het systeem van PSV speelden we goed, maar we beloonden onszelf niet. We kregen vier opgelegde kansen in de eerste helft."

Naarmate de wedstrijd vorderde, raakte Feyenoord de controle kwijt. "We moeten initiatief blijven nemen en blijven vrijlopen. Achterin is het in principe drie tegen twee. Dan moet je (een van de centrumverdedigers, red.) blijven inschuiven. Voorin verloren we de bal ook te snel, waardoor we niet meer in ons ritme kwamen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen