Leicester duwt Sheffield met grote zege dieper in de problemen

14 maart 2021, 16:55

Leicester City heeft zondagmiddag het dolende Sheffield United een flink pak slaag gegeven. In het eigen King Power Stadium boekte het team van trainer Brendan Rodgers een 5-0 zege tegen de hekkensluiter van de Premier League, die nog geen 24 uur geleden trainer Chris Wilder ontsloeg. Leicester City heeft door de overtuigende overwinning de tweede plaats in elk geval tijdelijk overgenomen van Manchester United.

Leicester City boekte eerder dit seizoen een moeizame zege tegen Sheffield United (1-2). Jamie Vardy bezorgde The Foxes toen in blessuretijd de volle buit. Niet de Engelse spits, maar zijn aanvalspartner Kelechi Iheanacho was zondag de grote man bij de club uit Leicester. De Nigeriaanse spits opende vlak voor rust de score en sloeg in de tweede helft nog eens twee keer toe.

Zijn eerste van de middag maakte Iheanacho op aangeven van Vardy. Nadat Ayoze Pérez de score had verdubbeld, sloeg Iheanacho voor de tweede keer toe. Weer was Vardy belangrijk als aangever. Met een schot van afstand completeerde de Nigeriaan tien minuten voor tijd zijn hattrick, waarna Ethan Ampadu met een eigen doelpunt de eindstand op 5-0 bepaalde.

Leicester City heeft door de zege tegen Sheffield United een voorsprong van twee punten op Manchester United genomen. De nummer drie van de Premier League komt later op de dag in actie tegen West Ham United. Sheffield United blijft de rodelantaarndrager en heeft inmiddels een klein wonder nodig om degradatie nog te voorkomen.