Arsenal overleeft rabona-goal Lamela en wint stadsderby

14 maart 2021, 19:28   Bijgewerkt: 14 maart 2021, 19:34

Arsenal heeft zondagavond uitstekende zaken gedaan door de Noord-Londense derby tegen Tottenham Hotspur te winnen. De ploeg van trainer Mikel Arteta was met 2-1 te sterk voor de aartsrivaal en komt daardoor in de Premier League in punten gelijk met nummer negen Aston Villa. In de burenruzie was een hoofdrol weggelegd voor Erik Lamela, die van held tot schlemiel uitgroeide.

Hét moment van de wedstrijd vond plaats na ruim een halfuur spelen. Lamela, die na twintig minuten in het veld was gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Heung-min Son, kreeg in het strafschopgebied de bal voor zijn voeten en deed vervolgens iets wat we niet vaak zien op een voetbalveld. Met een heuse rabona verraste hij de verdediging van Arsenal en opende hij de score.

Het fenomenale doelpunt van Lamela werd vlak voor rust ongedaan gemaakt door Martin Ødegaard, die op aangeven van Kieran Tierney met enig fortuin de 1-1 op het scorebord zette. Het was een verdiende gelijkmaker voor Arsenal, dat voor rust het betere van het spel had en veel meer creëerde, maar lang vergat zichzelf te belonen. Dat had misschien ook te maken met de afwezigheid van Pierre-Emerick Aubameyang, die om disciplinaire redenen in de selectie van The Gunners ontbrak.

Lamela's doelpunt kreeg in de tweede helft nog minder waarde. Na een overtreding van Davinson Sánchez legde scheidsrechter Michael Oliver de bal op de stip, waarna Alexandre Lacazette voor de 2-1 tekende. Lamela zag zijn heldenrol in rook opgaan en bewees vervolgens zichzelf en zijn teamgenoten een slechte dienst door twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart van de avond te pakken.

Met tien tegen elf gooide Tottenham Hotspur de handdoek niet in de ring en kreeg het zelfs nog kansen op 2-2. In de slotminuut kwamen de bezoekers zelfs nog heel dicht bij de gelijkmaker. Harry Kane raakte de paal, maar Arsenal hield stand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen