Manchester United zet grote stap richting Champions League

14 maart 2021, 22:13

Manchester United heeft zondagavond de tweede plaats in de Premier League heroverd door West Ham United met 1-0 te verslaan. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door West Ham-verdediger Craig Dawson, die vroeg in de tweede helft zijn eigen doelman verschalkte. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer is door de minimale zege Leicester City voorbij op de ranglijst.

Manchester United was eerder op de dag ingehaald door Leicester City, dat met een overtuigende 5-0 zege een volgende stap richting een Champions League-ticket zette. De tweede plaats hielden The Foxes maar een paar uur vast. Manchester United overtuigde weliswaar niet tegen het knap presterende West Ham United, maar schreef zonder de geblesseerde Donny van de Beek wel weer drie punten bij.

In een eentonige wedstrijd, waarin Manchester United het betere van het spel had, verzuimden Marcus Rashford en Mason Greenwood de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong te zetten. Vlak na rust viel de 1-0 alsnog. Manchester United werd in het zadel geholpen door Dawson, die uit een hoekschop van Bruno Fernandes de bal in eigen doel kopte. United kreeg vervolgens via de Portugese middenvelder (redding Lukasz Fabianski) en Greenwoord (paal) mogelijkheden om de marge te verdubbelen, maar zij hadden het vizier niet op scherp.

Door de zege stijgt Manchester United naar de tweede plaats en deelt het een concurrent om de Champions League-tickets een tik uit. Aan de titel denken ze op Old Trafford niet meer: Manchester City staat veertien punten los en is nog maar vijf zeges verwijderd van het kampioenschap.