Van den Brom plaatst zich met Genk voor bekerfinale

14 maart 2021, 22:37

John van den Brom kan in april zijn eerste prijs als trainer van KRC Genk winnen. De ploeg van de Nederlandse trainer plaatste zich zondagavond voor de finale van de Croky Cup door RSC Anderlecht uit te schakelen. Met tien man sleepte Genk een 1-2 overwinning uit het vuur.

Na een achtste finale tegen STVV (1-0) en een kwartfinale tegen KV Mechelen (4-1) trad Genk zondagavond aan tegen Anderlecht in de halve finale van het Belgische bekertoernooi. De manschappen van Van den Brom begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kwamen na achttien minuten op voorsprong via Paul Onuachu, waarna Matt Miazga (eigen doelpunt) er na een uur 0-2 van maakte.

De buit leek bijna binnen, maar in de slotfase werd het nog billenknijpen voor Van den Brom. Genk-verdediger Jhon Lucumí pakte na zeventig minuten een rode kaart en uit de vrije trap die volgde, maakte Adrien Trebel er 1-2 van. Met tien tegen elf hield Genk in het laatste kwartier stand, met een fraaie finaleplaats tot gevolg.

Voor Van den Brom is het bereiken van de bekerfinale een flinke opsteker. Na een moeilijke periode lijkt de Nederlandse trainer het weer wat op de rit te hebben bij Genk, dat zich de komende weken hoopt te plaatsen voor de play-offs voor de landstitel.