AC Milan kan na nederlaag titelambities in ijskast zetten

14 maart 2021, 22:52

AC Milan heeft zondagavond een dure misstap begaan in de Italiaanse titelstrijd. Op eigen terrein verloor het team van trainer Stefano Pioli met 0-1 van Napoli, waardoor de achterstand op aartsrivaal en koploper Inter is opgelopen tot negen punten. In verliespunten moet de club uit Milaan nu ook Juventus boven zich dulden.

Alleen een zege volstond voor AC Milan tegen Napoli. Inter had eerder in het weekend immers met 1-2 gewonnen bij Torino en was daardoor weer uitgelopen op de stadsgenoot. Zonder onder meer de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic was het echter te weinig wat de ploeg uit Milaan zondagavond liet zien tegen Napoli, dat buitenshuis sinds 10 januari geen uitwedstrijd meer had gewonnen.

Na een levendige eerste helft met kansen over en weer opende Matteo Politano vlak na rust de score. Op aangeven van Piotr Zielinski scoorde de oud-speler van Inter oog in oog met Gianluigi Donnarumma. Hoewel AC Milan naarmate de tweede helft vorderde sterker werd, slaagde het er niet in om tot veel grote kansen te komen.

Vlak voor tijd leek AC Milan nog gered te worden door de VAR. Op advies van de video-arbiter liep scheidsrechter Fabrizio Pasqua naar het scherm aan de zijlijn om een vermeende overtreding van Tiemoué Bakayoko op Theo Hernández opnieuw te beoordelen. De arbiter vond het echter te weinig voor een penalty en stuurde vlak daarna Ante Rebic voor aanmerkingen op de leiding van het veld.