Van de Looi verklaart keuzes: "Ik vind Mo een groot talent"

15 maart 2021, 14:03

Erwin van de Looi heeft zijn selectie voor het EK bekendgemaakt. De keuzeheer van Jong Oranje besloot Mohamed Ihattaren buiten de groep te laten, net als Kaj Sierhuis. Dat waren volgens de bondscoach lastige beslissingen.

Ihattaren zat nog niet eerder bij Jong Oranje. Ook dat speelde volgens Van de Looi mee in zijn keuze om hem niet te selecteren. "En je kijkt uiteraard ook naar andere mogelijkheden op die positie. Daar zijn we best sterk vertegenwoordigd in deze lichting. We hebben daar ook Noa Lang, Ferdi Kadioglu, Javairo Dilrosun, Cody Gakpo en Dani de Wit. Uiteindelijk zijn de keuzes op anderen gevallen dan op Mo", zegt de coach tegen Voetbal International.

"Neemt niet weg dat ik Mo een groot talent vind. Die beoordelen we net als alle andere grote talenten. Andere zaken die spelen, daar hebben we het uiteraard over, maar het is nu niet aan mij om daar nu op in te gaan", vervolgt Van de Looi. Een hard gelag was het om Sierhuis niet te selecteren, zegt de coach. "Kaj speelt in Frankrijk heel weinig. Dat is voor hem een lastige situatie. Voor mij was het een moeilijke beslissing hem niet mee te nemen. Natuurlijk is dat voor hem een grote teleurstelling. Ook omdat hij voor zijn gevoel best wel wat heeft bijgedragen aan het team. En dat vind ik ook! Alleen kom je dan op een groot aanbod spelers. Dan probeer je een evenwichtige selectie samen te stellen."

Brian Brobbey zat er daarentegen wel bij. "Dat is ook een van de redenen waarom we voor Brobbey hebben gekozen. Die laat bij Ajax zien dat hij in een bepaalde rol geweldig kan functioneren. Als een soort supersub omdat hij het laatste kwartier, twintig minuten of misschien wel langer, echt iets kan doen. Hij brengt iets teweeg. En dat doet hij ook op het niveau van de Europa League. Dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven hem ook mee te nemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen