Sollied: "Is Frenkie de Jong beter dan Vanaken? Nee"

15 maart 2021, 16:53

Trond Sollied vindt het onbegrijpelijk dat Hans Vanaken nog altijd onder contract staat bij Club Brugge. Volgens de Noorse trainer heeft 28-jarige Belgische middenvelder de kwaliteiten om bij een Europese topclub te spelen. In een interview met Het Nieuwsblad stelt Sollied dat Vanaken niet onder doet voor Frenkie de Jong.

Vanaken is bezig aan zijn zesde seizoen bij Club Brugge en werd zowel in 2018 als 2019 gekozen tot de beste voetballer op de Belgische velden. Dat de middenvelder nog niet is weggeplukt door een grote club, verbaast Sollied. Volgens de voormalig trainer van sc Heerenveen moet Club Brugge de scouts dankbaar zijn dat ze 'blind zijn'. "Dat Vanaken nog in Brugge rondloopt, vind ik ongelooflijk", zegt hij.

"Kijk naar zijn skills. Vanaken zou bij Barcelona moeten spelen. Is Frenkie de Jong beter dan Vanaken. Nee. Goals en assists, daarop selecteer je een speler. Niet op al dat entertainment", aldus Sollied, die met 'al dat entertainment', doelt op de dribbels van de Nederlandse middenvelder van FC Barcelona.

Sollied vindt Vanaken en Ruud Vormer de belangrijkste spelers van Club Brugge, dat met een grote voorsprong aan kop gaat in de Belgische competitie. "Als Vanaken en Vormer out zijn, dan is Club Brugge bijna out. Zij zijn de batterijen van die ploeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen