Blind verlengt contract bij Ajax tot zomer van 2023

15 maart 2021, 21:11   Bijgewerkt: 15 maart 2021, 21:53

Daley Blind en Ajax hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, zo maakt de Amsterdamse club maandagavond bekend via de officiële kanalen. De nieuwe verbintenis heeft een looptijd tot de zomer van 2023. Het vorige contract liep een jaar eerder af.

Blind keerde in de zomer van 2018 na een vierjarig dienstverband bij Manchester United terug bij Ajax. De afgelopen jaren heeft de verdediger annex middenvelder zijn transfersom meer dan waargemaakt. Sinds zijn terugkeer speelde Blind 123 officiële wedstrijden voor Ajax. In totaal staat hij op 265 duels voor de Amsterdamse club.

Bij Blind werd ruim een jaar geleden een ontsteking van de hartspier geconstateerd nadat hij in december 2019 tijdens het Champions League-duel met Valencia plotseling in elkaar zakte. Nadat Blind een ICD-kastje, een soort defibrillator, aangemeten had gekregen, maakte hij twee maanden later zijn rentree. Ondanks zijn hartproblemen keerde hij redelijk snel terug naar zijn oude niveau.

Onder Erik ten Hag is Blind een vaste waarde bij Ajax. De 51-jarige oefenmeester gebruikt de routinier meestal als centrumverdediger, maar soms ook als controleur of linksachter. Blind moest de laatste wedstrijden vanwege knieklachten aan zich voorbij laten gaan. Mogelijk maakt hij komende donderdag in de Europa League tegen Young Boys zijn rentree.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen