NEC blijft winnen, Jong PSV haalt genadeloos hard uit

15 maart 2021, 22:13

NEC heeft maandagavond zijn positie in de subtop van de Eerste Divisie verstevigd door FC Volendam met 1-0 te verslaan. Elayis Tavsan leidde de Nijmegenaren naar de overwinning door vroeg in de wedstrijd een vrije trap in de kruising te krullen. Jong PSV liet geen spaan heel van Jong FC Utrecht (1-6), terwijl Jong AZ de beloftenderby tegen Jong Ajax won (2-1).

NEC - FC Volendam 1-0

Ondanks het vroege uitvallen van Rens van Eijden deelde NEC in de eerste helft de lakens uit tegen FC Volendam. Tavsan opende na twintig minuten de score, waarna de Nijmegenaren verzuimden door te drukken. Pas in de slotfase kropen de bezoekers uit Volendam wat meer uit hun schulp, maar de zege van NEC kwam niet meer in gevaar. Het was voor de Nijmegenaren de vijfde achtereenvolgende zege.

Jong FC Utrecht - Jong PSV 1-6

Op Sportpark Zoudenbalch scoorde Jong PSV voor het eerst sinds 10 april 2018 weer eens zes keer in een wedstrijd. De Eindhovenaren lieten geen spaan heel van hun leeftijdsgenoten uit Utrecht. Shurandy Sambo, Joël Piroe, Fodé Fofana (twee keer), Tijn Daverveld en Johan Bakayoko waren trefzeker bij de bezoekers. Mohamed Mallahi maakte namens Jong FC Utrecht de eretreffer.

Jong AZ - Jong Ajax 2-1

Voor de zevende keer op rij slaagde Jong Ajax er niet in een wedstrijd winnend af te sluiten. Naci Ünüvar zetten de Ajacieden op bezoek bij Jong AZ nog wel op voorsprong, maar de Alkmaarders kwamen al snel op gelijke hoogte via Jelle Duin en beslisten twintig minuten voor tijd door een doelpunt van Kenzo Goudmijn de wedstrijd in hun voordeel.