FC Barcelona wint opnieuw en voert druk op Atlético Madrid op

15 maart 2021, 23:01   Bijgewerkt: 15 maart 2021, 23:31

FC Barcelona heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Spaanse titel. Zonder zich overmatig in te spannen won het team van trainer Ronald Koeman overtuigend van hekkensluiter Huesca (4-1). Lionel Messi opende in zijn jubileumwedstrijd op zeer fraaie wijze de score, terwijl de arbitrage ook een hoofdrol opeiste door Huesca een zeer discutabele strafschop te geven.

Koeman koos tegen Huesca opnieuw voor 3-5-2 formatie, het experiment dat de laatste weken zo goed is bevallen. Frenkie de Jong speelde daardoor als centrale verdediger tussen Óscar Mingueza en Clément Lenglet, terwijl Sergiño Dest en Jordi Alba de flanken bestreken. Lionel Messi vormde samen met Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé de aanval en speelde zijn 767ste wedstrijd voor Barça, waarmee hij het record van Xavi evenaarde.

Zijn mijlpaal luisterde Messi op met een prachtig doelpunt. Net als vorige week in de Champions League tegen Paris Saint-Germain was de Argentijnse ster trefzeker met een afstandsschot. In de dertiende minuut brak hij de ban. Na een prachtige aanname krulde Messi de bal vanaf de rand van het strafschopgebied via de onderkant van de lat binnen. De Argentijn kreeg even later de mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar zijn schot werd van richting veranderd.

Griezmann maakte er na een halfuur alsnog 2-0 van. Ook het doelpunt van de Franse aanvaller was van grote schoonheid. Het leek zelfs een beetje op de goal die Messi twintig minuten eerder maakte. Vanaf een meter of twintig knalde Griezmann de bal in de kruising, buiten het bereik van doelman Álvaro Fernández. De Jong, die een uur speelde, was even later dicht bij het derde Barça-doelpunt, maar zag zijn inzet op de lat eindigen.

Aan de andere kant werd vlak voor rust de bal op de stip gelegd. Hoewel er weinig aan de hand leek, constateerde scheidsrechter Adrián Cordero Vega een overtreding van Marc-André ter Stegen op Rafa Mir. De VAR ging mee in het oordeel van de arbiter, waarna Mir er vanaf elf met 2-1 van maakte. Barça liet zich niet van de wijs brengen door de tegentreffer. Met zijn eerste doelpunt in de Spaanse competitie maakte Mingueza er na 53 minuten 3-1 van, waarna de Catalanen op halve kracht de wedstrijd vol speelden.

Huesca had via Mir (kans voor open doel) eigenlijk nog de aansluitingstreffer moeten maken, maar het was Barça dat vlak voor tijd de wedstrijd besliste via Messi. Door de 4-1 zege heeft Barcelona de tweede plaats in LaLiga overgenomen van Real Madrid. Koploper Atlético Madrid is tot vier punten genaderd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen