Koeman steekt de loftrompet over jubilaris Messi

16 maart 2021, 08:24   Bijgewerkt: 16 maart 2021, 09:19

Ronald Koeman heeft maar weer eens de loftrompet gestoken over sterspeler Lionel Messi (33). De Nederlander zag hoe de kleine Argentijn maandagavond de Catalanen bij de hand nam met twee goals en een assist tegen hekkensluiter Huesca (4-1 winst). In zijn 767e wedstrijd voor de club was Messi opnieuw beslissend en dat zorgde vleiende woorden van Koeman.

"Messi is de belangrijkste speler in de geschiedenis van FC Barcelona en we zijn heel gelukkig dat hij nog steeds bij ons speelt", zei de oefenmeester na het duel. Messi is momenteel samen met Xavi de speler met de meeste wedstrijden voor de club. "Maar zondag heeft hij dat record alleen in handen", kondigde Koeman alvast aan. "Messi haalt al heel lang, echt een heel hoog niveau. Ook vandaag weer: voor zijn eerste doelpunt was fantastisch."

Koeman ziet Messi als cruciaal voor zijn huidige ploeg en sprak al vaker de hoop uit dat zijn pupil ook na dit seizoen bij FC Barcelona blijft. Met Messi zijn de Catalanen namelijk nog altijd titelkandidaat. "Ik heb altijd gezegd dat we voor de landstitel blijven spelen. In het begin van dit seizoen verloren we veel punten, maar we hebben het goed gerepareerd. Het team speelt met veel vertrouwen en denkt voor de titel te kunnen vechten. We kunnen alleen niet te veel punten meer laten liggen."

Bizarre penalty

Verder werd Koeman ook nog gevraagd naar de strafschop die de Catalanen tegenkregen vlak voor de pauze. "Gekkenwerk", brieste Koeman over de beslissing van scheidsrechter Adrián Cordero Vega. Toch greep de VAR niet in. "Ter Stegen raakt de aanvaller niet eens. Het is echt ongekend om hier een strafschop voor te geven. Duidelijk dan dit wordt het niet: dan moet de VAR ingrijpen. Het duurde ook nog eens heel lang, vier à vijf minuten minuten, en was duidelijk geen penalty. Ik snap niet waarom er niet ingegrepen is."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen