Chaos bij Feyenoord: Brard wil van jonge trainers af

16 maart 2021, 16:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De onrust binnen de jeugdopleiding van Feyenoord is weer flink aangewakkerd. Directe aanleiding zijn verkeerd geadresseerde mails van hoofd jeugdopleiding Stanley Brard, waarin hij vertelde afscheid te willen nemen van een aantal medewerkers. Deze mails belandden echter per ongeluk bij deze personen zelf. Al langer heerst er binnen Varkenoord een tweestrijd tussen de jonge en de oude garde.

Dat de bom nu is gebarsten, werd dinsdagmiddag gemeld door RTV Rijnmond. Dat begon bij Brard, die aan algemeen directeur Mark Koevermans wilde laten weten welke medewerkers hij zou willen zien vertrekken. Het ging daarbij om Ulrich van Gobbel (assistent-trainer van Onder 18), Remco Schol (video- en performance analist), Melvin Boel (hoofdtrainer Onder 18) en Mark Onderwater (hoofd performance van de jeugdopleiding). In plaats van Koevermans, kwam de mail echter terecht bij een andere Mark: Mark Onderwater, één van de vier genoemde werknemers. 

Onderwater heeft in zijn vier tijd nooit een officieel evaluatiegesprek met Brard gevoerd en de mail kwam dan ook als een verrassing. Hij meldde zich ziek en is sindsdien niet meer op de club geweest. Brard vreesde dat Onderwater ook de andere drie zou inlichten en besloot ze te bellen, maar het drietal wist nog van niks. Ook video-analist Etienne Shew-Atjon kreeg per ongeluk te horen dat Brard van hem af wil. In een antwoord op een mail van Koevermans klikte hij per ongeluk op reply-all

.

Volgens Rijnmond ervaren veel trainers op Varkenoord een kloof tussen de oudere en jongere trainers. Zo werden door Brard enkele innovaties die zijn doorgevoerd in de opleiding teruggedraaid. Het medium wees onder meer op het indelen van talenten op lengte, gewicht, snelheid of linie, in plaats van op leeftijd. Hoewel technisch directeur Frank Arnesen niet op de kwestie in wilde gaan, weet volgens Rijnmond iedereen intern dat hij op de lijn van de nieuwe trainers zit. 

De vraag is hoe de toekomst van de opleiding eruit komt te zien. De meeste trainers die Brard weg wil hebben, beschikken over een doorlopend contract, waar dat van Brard deze zomer afloopt. De beslissing is uiteindelijk aan Koevermans, Arnesen en de Raad van Commissarissen. Pikant is dat Sjaak Troost, een van de commissarissen, zeer goed bevriend is met Brard. Op 1 april zal er een beslissing genomen moeten worden over de toekomst van de betrokkenen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen