Twente zet in op langer verblijf Pierie en Menig

16 maart 2021, 19:05

FC Twente wil langer door met Ajax-huurling Kik Pierie. De club uit Enschede huurt de twintigjarige verdediger tot het einde van het huidige seizoen, maar volgens Tubantia zijn de Amsterdammers bereid om daar nog een jaar aan vast te plakken. De optie in het contract van Queensy Menig is inmiddels gelicht en de club wil de aanvaller daarnaast binnenkort een nieuwe aanbieding doen.

Hoewel Pierie dit seizoen niet altijd zijn niveau haalde, kan hij rekenen op het vertrouwen van technisch directeur Jan Streuer en trainer Ron Jans. "Hij is af en toe ongelukkig geweest, dat klopt", erkende Streuer. "Maar Ron Jans en ik zijn ervan overtuigd dat er nog heel veel progressie in hem zit en dat hij volgend seizoen een veel beter jaar gaat draaien. Je moet niet vergeten dat hij nog maar twintig jaar is. Welke club in het linkerrijtje speelt met een centrale verdediger van twintig?"

Wel wil Streuer inzetten op meer concurrentie binnen de selectie, om te beginnen in de achterhoede. "We willen vier goede centrale verdedigers en proberen ook zeker meer eigen spelers binnen te halen." Van de huidige verdedigers heeft Dario Dumic een doorlopend contract en beschikt Julio Pleguezuelo over een aflopende verbintenis met een optie voor nog een jaar. "We moeten nog om tafel met Julio", zei Streuer over de verdediger die momenteel kampt met een kruisbandblessure. Mocht de Spanjaard blijven, dan wil Twente er nog één verdediger bij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen