Bernat stelt Koeman teleur en blijft langer bij PSG

16 maart 2021, 19:11   Bijgewerkt: 16 maart 2021, 19:30

Juan Bernat blijft de komende jaren speler van Paris Saint-Germain. De 28-jarige linkervleugelverdediger heeft zijn aflopende contract bij de Franse grootmacht verlengd tot 2025. Daarmee valt een buitenkansje weg voor Ronald Koeman, wiens FC Barcelona hoopte om de Spanjaard na dit seizoen transfervrij in te lijven.

Bernat speelt sinds 2018 voor Paris Saint-Germain, waar hij concurrent is van onder meer Nederlander Mitchel Bakker. In principe krijgt Bernat de voorkeur in die 'concurrentiestrijd', maar dit seizoen speelde hij door een zware kruisbandblessure - waarvan hij nog altijd herstellende is - slechts drie officiële wedstrijden. Bakker kwam daardoor al 29 keer in actie. 

Door het bijtekenen van Bernat kan Ronald Koeman met Barça verder kijken. Aangezien de Catalanen weinig te besteden hebben, was een transfervrije Bernat een buitenkansje voor de club. Ook Sevilla zou interesse hebben gehad, maar vooralsnog blijft Bernat de komende jaren dus in Frankrijk.

De 28-jarige Bernat brak door bij Valencia en werd in 2014 voor tien miljoen euro opgepikt door Bayern München. Met Der Rekordmeister won hij vier keer de landstitel, één keer de DFB Pokal en drie keer de Duitse Supercup. In 2018 maakte hij de overstap naar PSG, waar hij nog eens twee landstitels, een Coupe de France, een Coupe de la Ligue en twee Supercups bij kon schrijven. Vorig seizoen stond hij aan de aftrap van de Champions League-finale tegen zijn oude club. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen