De Roon enige Nederlander aan aftrap Champions League-avond

16 maart 2021, 20:23

Vanavond staat het derde tweetal returns in de achtste finale van de Champions League op het programma. Daarin moet het in bloedvorm verkerende Manchester City een 2-0 voorsprong op Borussia Mönchengladbach zien vast te houden en neemt Real Madrid het op tegen het Atalanta van Marten de Roon. De opstellingen van de vier ploegen zijn inmiddels bekend gemaakt.

Bij Manchester City wijzigde Pep Guardiola zijn formatie op vijf plekken ten opzichte van de wedstrijd tegen Fulham (0-3 winst) van afgelopen weekend. Kyle Walker, Ilkay Gündogan, Riyad Mahrez, Kevin de Bruyne en Phil Foden kunnen zodoende rekenen op een basisplaats. Met spelers als Gabriel Jesus, Sergio Agüero, Raheem Sterling en Ferran Torres heeft de trainer bovendien meer dan voldoende opties om in te brengen. Ook Nathan Aké begint op de bank. 

In de wedstrijd die onder leiding staat van Danny Makkelie moet Real Madrid tegen Atalanta een 1-0 voorsprong verdedigen. Dat gaat het proberen met onder meer captain Sergio Ramos in de basis. De verdediger ontbrak een tijd lang wegens een blessure, maar maakte afgelopen weekend tegen Elche (2-1 winst) zijn rentree. Bij Atalanta ontbreekt Hans Hateboer nog altijd wegens een blessure, maar zijn er wel basisplaatsen voor Marten de Roon en Robin Gosens. Sam Lammers neemt plaats op de bank, net als - opvallend genoeg - spits Duvan Zapata.

Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Stones, Cancelo; Rodri, Gündogan, De Bruyne; Mahrez, Foden, Bernardo Silva

Borussia Mönchengladbach: Sommer; Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini; Hofmann, Zakaria, Stindl, Neuhaus; Embolo, Thuram

Real Madrid: Courtois; Varane, Ramos, Nacho; Vazquez, Valverde, Kroos, Modric, Mendy; Benzema, Vinicius

Atalanta: Sportiello; Toloi, Romero, Djimsiti; Maehle, De Roon, Pessina, Gosens; Malinovskiy, Pasalic; Muriel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen