Club Brugge met waarde van 229 miljoen euro de beurs op

17 maart 2021, 08:56

Als eerste Belgische club maakt Club Brugge de gang naar de beurs. De regerend kampioen zet ongeveer dertig procent van de aandelen te koop. Met een waarde van 229 miljoen euro gaat de club de beurs op.

Zo'n dertig procent van de aandelen worden te koop aangeboden voor een bedrag tussen de 17,50 euro en 22,50 euro. Die dertig procent zijn in totaal 75 miljoen euro waard. Brugge, de club van Ruud Vormer, Noa Lang, Bas Dost, Stefano Denswil en Tahith Chong, heeft in een persbericht laten weten dat de aandelen vanaf 26 maart te koop zijn op de beurs. Het wordt de eerste Belgische club die de aandelenmarkt op gaat. In Nederland is Ajax de enige beursgenoteerde voetbalclub.

"De rijke geschiedenis en het sportieve trackrecord van Club Brugge vormen de basis van een iconisch, internationaal bekend sportmerk, dat steunt op een gemeenschap van meer dan een miljoen trouwe fans", stelt voorzitter Bart Verhaeghe. "Onze visie is om de club verder te laten groeien, voortbouwend op dezelfde geschiedenis, werkethiek en motivatie die van ons zo een gepassioneerde club hebben gemaakt. Zo kan Club Brugge een stap voor blijven op de grootste verwachte evoluties in het voetballandschap."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen