Piroe mikt op speeltijd bij PSV: "Mooie herinneringen overhouden"

17 maart 2021, 15:25

Het lukt Joël Piroe vooralsnog nauwelijks om zich tussen de gevestigde orde te wurmen bij PSV. De 21-jarige spits moet het door gebrek aan speeltijd in het eerste doen met minuten in Jong PSV. Hij vindt dat beter dan niets, maar wil graag de kans krijgen in de hoofdmacht.

Maandag droeg de aanvaller met een goal en twee assists bij aan de 1-6 zege op Jong FC Utrecht. Eerder dit seizoen scoorde Piroe twee keer in de Europa League en was hij ook doeltreffend in de Eredivisie. Toch moet hij het nu stellen met minuten in Jong PSV. "Wedstrijdritme houden is belangrijk", vertelt de aanvaller aan het Eindhovens Dagblad. "Anderen bij PSV maken goede stappen, maar daarmee wil ik mezelf zeker niet tekort doen. Ik heb kwaliteiten en uiteindelijk maakt de trainer een keuze voor zijn selectie. Bij de beloften spelen is voor mij beter dan niks, omdat ik fit moet zijn om me te blijven ontwikkelen en mijn kansen te kunnen benutten."

Het liefst zou hij speeltijd krijgen van Roger Schmidt. "Ik wil nog meer mooie herinneringen aan dit seizoen overhouden", zegt de spits, die weet dat Donyell Malen en Eran Zahavi boven hem staan in de pikorde. "In het begin van het seizoen wist ik ongeveer wat ik kon verwachten", stelt Piroe, die nog een verbintenis tot 2022 heeft in Eindhoven. "Ik ben gelukkig bij PSV."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen