Wijndal: "Na Ajax heeft AZ de beste selectie van Nederland"

17 maart 2021, 16:13   Bijgewerkt: 17 maart 2021, 16:26

In de strijd om plek twee in de Eredivisie hebben PSV en AZ op dit moment de beste papieren. Des te belangrijker is de topper van aanstaande zondag, waarin de ploegen elkaar in Alkmaar treffen. Owen Wijndal is in aanloop naar dat duel zeer zelfverzekerd. "Wij worden tweede", weet hij zeker.

Dat stelde hij woensdag in gesprek met Voetbal International. "Dat denk ik echt. We hebben afgelopen zaterdag tegen FC Twente (4-1 zege, red.) opnieuw laten zien hoe goed we kunnen voetballen. Met veel positiewisselingen en een hoog tempo hebben we ze met de rug tegen de muur gezet. Als het goed loopt, zijn er weinig ploegen tegen ons bestand."

Wijndal ging nog een stapje verder en stelde dat alleen Ajax op dit moment een betere ploeg heeft dan de Alkmaarders. "Ajax staat terecht bovenaan. Ze hebben een brede selectie met veel kwaliteit en dat is terug te zien aan hun resultaten. Ook van ons hebben ze twee keer gewonnen, inclusief de bekerwedstrijd. Maar als je kijkt naar het spelersmateriaal van alle topclubs, komen wij na Ajax. AZ heeft kwalitatief de tweede selectie van Nederland, honderd procent. Aan het eind van het seizoen moet dat op de ranglijst ook terug te zien zijn."

Zondag om 14:30 uur mag AZ die woorden in eigen huis waarmaken. Dan trapt het af voor de topper tegen PSV, waarop het op dit moment nog drie punten achter staat. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen