Young Boys denkt niet aan 'wonder van Bern' tegen Ajax

17 maart 2021, 16:33   Bijgewerkt: 17 maart 2021, 16:54

Normaal gesproken zal Ajax de voorsprong die het in het heenduel tegen Young Boys heeft neergezet niet meer weggeven. De Amsterdammers wonnen in eigen huis met 3-0 en zagen de Zwitsers zelfs geen enkel schot op doel produceren. Trainer Gerardo Seoane wil zich dan ook geen illusies maken. 

Op de persconferentie van woensdagmiddag in aanloop naar  het duel werd de vergelijking gemaakt met 'het wonder van Bern' in de WK-finale van 1954. Daarin won Duitsland met 3-2 van Hongarije nadat het eerst met 0-2 achter kwam. Seoane zag niet veel in die vergelijking. "Journalisten mogen allerlei titels voor deze wedstrijd gaan verzinnen, maar ik doe daar niet aan mee. Wij kunnen ons alleen maar op onze eigen prestatie richten."

De ambitie is in ieder geval om in eigen huis meer te vertellen te hebben dan in Amsterdam. "We willen ander voetbal laten zien dan vorige week, aanvallender spelen en meer kansen creëren. Ik snap dat er over het wonder van Bern wordt gepraat, maar daar moeten wij niet mee bezig zijn."

"In sport is alles mogelijk, dus zo gaan we ook het veld op", sprak Seoane. "Maar we weten dat het een heel lastig verhaal gaat worden. We willen vooral een betere prestatie neerzetten dan vorige week." De return tussen Young Boys en Ajax wordt donderdagavond om 21:00 uur in Bern afgewerkt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen