Luhukay: "Giakoumakis is bijna een garantie voor handhaving"

17 maart 2021, 17:20

Eerder dan op voorhand de bedoeling was werd Jos Luhukay vandaag aangesteld als de nieuwe trainer van VVV-Venlo. De 57-jarige Venlonaar sprak in eerste instantie met de club om na dit seizoen het stokje over te nemen van Hans de Koning, maar moet nu de komende twee maanden al gaan proberen de club in de Eredivisie te houden.

In gesprek met ESPN vertelde Luhukay hoe zijn aanstelling is verlopen. "Nadat VVV en De Koning bekend maakten dat ze in het nieuwe seizoen niet met elkaar door gingen, heeft VVV contact opgenomen en hebben we verschillende gesprekken gevoerd met de intentie om het in het nieuwe seizoen over te nemen. Door de reeks van nu (zeven competitienederlagen op rij, red.) en de beslissing om voor een nieuwe trainer te kiezen, hebben ze gevraagd of ik het direct over wilde nemen. In eerste instantie om hopelijk handhaving te realiseren."

Zijn eerste training met de groep heeft Luhukay inmiddels achter de rug. "Je ziet dat er nog altijd veel saamhorigheid is", merkte hij op. "Dat ze ook nog een stukje plezier hebben. Dat is niet vanzelfsprekend na de reeks die ze de afgelopen periode hebben gehad. We hopen dat we het tij kunnen keren en dat we weer in de goede richting kunnen komen." Een belangrijke rol is daarin uiteraard weggelegd voor Eredivisietopscorer Giorgos Giakoumakis. "Ik ben blij dat hij hier bij VVV speelt. Als hij fit blijft, is hij bijna een garantie voor handhaving."

Een precies plan van aanpak heeft Luhukay nog niet. "Het belangrijkste is dat we resultaat gaan halen en gaan kijken wat het beste bij dit team en deze spelers past. Daar zal ik met de spelers de komende dagen nog over spreken. Laten we niet te hoog van de toren blazen. We weten dat we in een heel moeilijke situatie zitten en ik probeer gewoon zo goed mogelijk met het team een situatie te creëren waarin we hopelijk zondag al beginnen met de eerste overwinning." Zondag debuteert Luhukay met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. 

Lees ook: Luhukay aan de slag bij VVV: "Een eer bij de club uit mijn stad"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen