Ajax-opponent: "Indrukwekkend hoe goed deze spelers zijn"

17 maart 2021, 17:47

Young Boys-speler Jean-Pierre Nsame verwacht ook in Bern een zware wedstrijd tegen Ajax. Na de heenwedstrijd (3-0), waarin de spits nauwelijks een bedreiging kon vormen voor de Amsterdamse defensie, was hij onder de indruk van de ploeg van Erik ten Hag. Toch acht hij Young Boys nog altijd niet volledig kansloos.

"Niemand geeft ons enige kans", weet Nsame. "Voor ons is het belangrijk dat we erin geloven en er klaar voor zijn. We hebben tegen Bayer Leverkusen laten zien dat we drie goals in één helft kunnen scoren", doelde hij in gesprek met het Zwitserse Blick op de 4-3 zege in de zestiende finale. Toch lijkt dat tegen Ajax geen realistisch scenario: in Amsterdam schoot Young Boys geen enkele keer op doel. "Dat kan gebeuren. Omgekeerd hebben we ook wedstrijden gewonnen waarin het enige schot op doel raak was. Het probleem was dat Ajax ook verdedigend extreem sterk was."

In Bern verwacht Nsame echter een ander spelbeeld. "Ik weet zeker dat het een totaal andere wedstrijd wordt. We spelen thuis, de omstandigheden zijn anders - ook door ons kunstgras. Natuurlijk hebben we een heel goed resultaat nodig en zal dat buitengewoon lastig worden, maar we hebben verschillende keren bewezen dat we heel sterk kunnen zijn als we met onze rug tegen de muur staan. Niemand geeft ons de credits."

Onderschatting van de kant van Ajax verwacht de spits niet. "Ik denk niet dat dat in het DNA van Ajax zit. Ik denk eerder dat het een ploeg is die, zelfs wanneer ze al lang kampioen zijn, in de competitie nog steeds alles geeft en doet alsof het in de Champions League speelt." Over de kwaliteiten van de Amsterdammers was Nsame lovend. "De techniek, het hoge baltempo, de loopbewegingen... Het is indrukwekkend hoe goed deze spelers zijn. En er zijn nog betere in de wereld. Dit laat zien dat je altijd naar een hoger niveau kunt gaan en dat je constant moet verbeteren."

Lees ook: Young Boys denkt niet aan 'wonder van Bern' tegen Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen