Focus Lille kan op Ligue 1 na bekernederlaag bij PSG

17 maart 2021, 19:38   Bijgewerkt: 17 maart 2021, 19:44

Lille kan het topseizoen dat het momenteel doormaakt niet meer bekronen met het winnen van de beker. De ploeg van Sven Botman had de pech dat het in de achtste finale Paris Saint-Germain tegenkwam. De club uit de hoofdstad bleek met 3-0 te sterk. Zo kan Lille zich nu vol gaan richten op de kampioensrace in de Ligue 1.

Lille geldt in Frankrijk als dé revelatie van dit seizoen en bezet momenteel de koppositie in de Ligue 1. Om die plek concurreert het met Olympique Lyon en - uiteraard - Paris Saint-Germain. Laatstgenoemde kwam het nu ook tegen in de achtste finale van de Coupe de France. Een mooi bekeraffiche dus tussen de nummers één en twee, de clubs van Mitchel Bakker (negentig minuten op de bank) en Sven Botman (negentig minuten op het veld).

PSG had er echter niet lang voor nodig om op voorsprong te komen. Het was de negende minuut waarin Mauro Icardi de openingstreffer al binnen had liggen. Diezelfde Icardi zou de eerste helft overigens niet uitspelen. Hij werd naar de kant gehaald wegens en dijbeenblessure en werd vervangen door Kylian Mbappé. Het was de 22-jarige wereldster die de hoofdrol vanaf dat moment opeiste.

Vrijwel direct nadat hij in de ploeg was gekomen, versierde Mbappé een strafschop. De Fransman ging zelf achter de bal staan en verdubbelde zo nog voor rust de voorsprong. Ook het derde en laatste doelpunt kwam vlak voor tijd op de naam van Mbappé. In de tussentijd had Lille de kans op een comeback zelf al verpest; Yusuf Yazici zag zijn inzet van elf meter gestopt worden door Keylor Navas, die vorige week ook al een strafschop van Lionel Messi wist te keren. Zo doet PSG nog op alle fronten mee en kan Lille alles zetten op de competitie.