Korte invalbeurt Nederlanders bij revanche Sevilla op Elche

17 maart 2021, 21:06

In een midweeks inhaalduel heeft Sevilla zich weer wat steviger op de vierde plaats genesteld. De ploeg won met 2-0 van laagvlieger Elche, tegen wie het anderhalve week geleden nog met 2-1 onderuit ging. Luuk de Jong zat bij Sevilla 88 minuten lang op de bank, van waar hij concurrent Youssef En Nesyri wéér zag scoren.

Dat deed de Marokkaanse spits laat in de eerste helft. Hij kopte een voorzet van Suso uitstekend binnen en voorkwam daarmee een herhaling van de eerdere wedstrijd, waarin Sevilla maar niet tot scoren kwam en uiteindelijk twee doelpunten om de oren kreeg. Dit keer gebeurde dat dus niet, omdat En Nesyri alweer zijn vijftiende van het seizoen maakte. Luuk de Jong staat in La Liga pas op vier treffers.

In de 88e minuut loste De Jong de tot dan toe enige doelpuntenmaker af. Karim Rekik stond op dat moment al tien minuten op het veld als vervanger van Suso. De Jong kwam niet meer op het scoreformulier terecht, al werd er met hem in de basis nog wel gescoord. Het was Franco Vazquez die laat in de wedstrijd met een geniepig hakballetje de eindstand op 2-0 bracht.

Door de overwinning is het gat met nummer vijf Real Sociedad nu negen punten. Dat is een goede uitgangspositie met het oog op de Champions League-tickets, die naar de top vier van de competitie gaan. De achterstand op Real Madrid en FC Barcelona bedraagt respectievelijk drie en vijf punten. Om het gat met koploper Atlético nog te achterhalen moet het heel gek lopen; de Madrilenen hebben negen punten meer.